Mateusz Kabaciński Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Witam. Mam parę pytań dotyczących mojej batki od cm.041 Ile to to ma ogniw? Ile razy powtarzać cykl aby dobrze uformować replikę? Jeżeli takie pytania już padły to przepraszam za moje niechlujstwo, ale takowych nie znalazłem a potrzebna jest bardzo szybka pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 1. Zależy jakie woltaż. W batkach NiMh każde ogniwo daje 1,2V - podziel woltaż przez 1,2V i masz ilość ogniw. 2. Formować replikę? Chyba batkę. Nie wiem, nie robiłem - zmień na LiPo, to na prawdę opłacalna inwestycja. Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Kabaciński Posted July 18, 2015 Author Report Share Posted July 18, 2015 Dziękuje Ci bardzo za pomoc. Faktycznie, widziałem ostatnio porównania LiPo z NiMH'ami i te nie dorastają LiPo'm do pięt :). Dzięki serdeczne :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts