Kac3r Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 M4 od boyi przestał strzelać,a jak już to po jakimś czasie załapie, ale później znowu nic. Nie wiem dlaczego narazie tylko go rozebrałem, sprawdziłem silnik zmieniając szczotki i wyczyściłem styki w gb. Podłączyłem lipo do okablowania, zamknąłem obwód i podłączyłem silnik zeroooo reakcji. Silnik i lipo działa sprawdziłem na emce mojego brata. Mam Mblocka i kable przeprowadzone na chwyt przedni. Kable przez rok były "przyciśnięte" nie wiem czy to ma znaczenie... co mam robić ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 Jakie kable, jakie wtyczki, wsuwki do silnika nie są luźne? Quote Link to post Share on other sites
Kac3r Posted July 18, 2015 Author Report Share Posted July 18, 2015 kable głośnikowe 0.5 mm, T-conect, wsuwki nie są luźne. Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 Jeśli wszystkie połączenia są w porządku to musi być przerwa na kablu. Najlepiej wymienić kable na nowe. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 0,5mm kable, które były przyciśnięte - mogły się po prostu przerwać. Jak do tego dodasz, że pewnie przy podpinaniu/odpinaniu oraz wkładaniu/wyjmowaniu batki trochę się kablami poruszało to najpewniej się przetarły. Quote Link to post Share on other sites
Kac3r Posted July 19, 2015 Author Report Share Posted July 19, 2015 Dziękuje za pomoc, nigdy Wam tego nie zapomnę, jak wygram w lotto stawiam każdemu po Systemie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts