mac140 Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Witam. Ostatnio znalazłem na armyworld nietypowe spodnie KSK http://armyworld.pl/product-pol-3822-Spodnie-Wojskowe-KSK-Oddzialow-Specjalnych-Bundeswehr-Na-Szelkach-Flecktarn-Oryginal-Demobil-.html Czy są to oryginalne spodnie, a jeśli tak to przez kogo używane? Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Kontraktowe spodnie snajperskie. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Uwaga, te portki mają kieszenie cargo na udach zupełnie z tyłu. Dość dziwnie się tam coś nosi. Quote Link to post Share on other sites
mac140 Posted July 25, 2015 Author Report Share Posted July 25, 2015 Ok, dzięki wielkie. Właśnie szukałem snajperskich spodni, także kupuję. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 No tak, żeby zawartość kieszeni nie przeszkadzała przy czołganiu. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Tak, obszerne obszycia wzmocnione z przodu, ale dziwnie się coś tam nosi i tak. Quote Link to post Share on other sites
mac140 Posted July 26, 2015 Author Report Share Posted July 26, 2015 To może jeszcze jedno pytanie zadam, żeby nie zakładać nowego wątku: czy można gdzieś kupić rurkę usztywniającą do Kampfrucksack? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Kampfrucksack usztywnia się karimatą. Quote Link to post Share on other sites
mac140 Posted July 26, 2015 Author Report Share Posted July 26, 2015 Zgadza się, ale w górnej części otworu jest miejsce na rurkę usztywniającą(zaraz pod mocowaniem klapy) i o tą rurkę mi chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Hmm, nie wiem czy to znajdziesz w sklepie. Pisz ogłoszenie w komisie - może akurat ktoś ma. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 27, 2015 Report Share Posted July 27, 2015 Zawsze możesz spróbować wsadzić tam rurkę od jakiegoś starego namiotu. Nie będzie to koszerne, ale nikt raczej nie będzie Ci do plecaka zaglądał. Quote Link to post Share on other sites
mac140 Posted July 27, 2015 Author Report Share Posted July 27, 2015 (edited) Myślałem o tym, ale nie znam nikogo kto umiałby odpowiednio taką rurkę zagiąć. Kupiłem jednak w pierwszej kolejności kurtkę(rozmiar 56/58 lang, obwód w klatce 148, dł. całkowita 90, dł. rękawa 75) i wydaje mi się że jest trochę za duża. Mam wzrostu ok. 188, w klacie 100, dł. rękawa wychodziła mi właśnie 75. Czy te kurtki po prostu tak mają że są wymiarowane trochę na zapas czy powinienem wymienić na rozmiar mniejszą (56/58 ale bez lang)? Proszę o szybką odpowiedź. Edited August 3, 2015 by Wolf Quote Link to post Share on other sites
mac140 Posted July 28, 2015 Author Report Share Posted July 28, 2015 Ok, już ustalone. Kurtka za duża, wysłana do sklepu w celu wymiany na mniejszą. Dziękuję za odpowiedzi, temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Jeżeli masz na myśli zwykła parkę to są one długie, choć oczywiście rękaw dopasowany być musi. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Skoro taki rozmiar to raczej smock (Scharrer/Wahler). Parki mają rozmiary "GR". Generalnie smocki snajperskie są duże. W ogóle większość niemieckich smocków różni się tylko szerokością. Miałem np kurtkę TacGeara M i XL. Na długości różniły się 1cm, tak samo rękawy, za to w pasie było już kilkadziesiąt cm różnicy. Z Arktisem to samo - między L a M różnica była tylko w szerokości w pasie (co za tym idzie, kieszenie były szersze). Quote Link to post Share on other sites
mac140 Posted August 4, 2015 Author Report Share Posted August 4, 2015 Dostałem z armyworld mniejszy rozmiar bez problemu i teraz jest ok. Przy okazji nawet zyskałem na jakości-mniejsza kurtka jest produkcji sharrera, poprzednia była innego producenta. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 Wahler zapewne. Niezależnie od tego jaka firma, wszystko szyte jest wg norm wojskowych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts