Agnar24 Posted August 10, 2015 Report Share Posted August 10, 2015 Witam serdecznie. Przeszukałem temat ale nie znalazłem odpowiedzi. Problem jest następujący: Posiadam berette KJW, która nie zawsze podkręca kulkę (część strzałów leci prawidłowo na wprost, a część wyraźnie w dół). Czasami są to pojedyńcze strzały, a czasami nawet 10 kulek z rzędu. Replika jest nowa. Sprawdziłem hop-up i wszystko wygląda wporządku. Green gas którego używam jest Firmy WE Nuprol 2.0. Jakieś pomysły co może mieć na to wpływ? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 10, 2015 Report Share Posted August 10, 2015 Też to zauważyłem. Po części wina leży po stronie wychłodzenia gumki. Im szybciej strzelasz tym gorzej podkręca. Po drugie metodą działania gbb nie zapewnia stałej prędkości wylotowej. Generalnie ją się tym nie przyjmuję, bo te różnice w podkręcaniu widać gdzieś powyżej 30m a ją klamki używam do około 25. Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted August 12, 2015 Author Report Share Posted August 12, 2015 U mnie to widać już po około 15 metrach. A różnica jest taka, że jedne podkręca prawidłowo (kulki lecą prosto), a te co nie podkręci lecą tak, jakby hopki nie było wcale (opadają parabolą w dół). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts