Drambo Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 (edited) Jest to mój pierwszy post na tym forum więc wszystkich witam bardzo serdecznie :icon_smile: Moim dylematem jest wybór repliki gazowej, zastanawiam się między WE Glock 17 4 generacji a KJW M9 VERTEC FULL METAL. Oczywiście czytałem wszystkie tematy poświęcone tym replikom, mimo to chciałbym zadać kilka pytań. 1. Czytałem że WE ma problemy z lufą zewnętrzną (jest wykonana słabej jakości i pęka) a pięta achillesa w KJW jest magazynek zasilany gg(Konkretniej zawór). Czy oprócz tego występują jakieś poważniejsze wady? Który z nich jest mniej awaryjny? Niestety ciężko jest to wywnioskować z tematów na forum. 2. Który z nich jest lepiej wykonany? Który z nich sprawia uczucie solidniejszego? Nie trzymałem żadnych ponieważ w mojej okolicy nie ma sklepów ASG więc zamawiam przez internet. Podejrzewam że kjw jest solidniej wykonany ale to z uwagi iż jest to FULL METAL. 3. Który ma mocniejszy blow back? Lubię realistyczne repliki, więc bardzo mnie to interesuje. 4. Który jest głośniejszy przy wystrzale? 5. Czy repliki nie szpeci odrobinę ta czerwona kropka z tyłu? Wygląda jak czerwona lampka w tanich zabawkach dla dzieci. Przynajmniej na zdjęciach. Z góry dziękuję i jeszcze raz zaznaczam że wszelakie tematy na forum przeczytałem. Mimo to ciężko mi jest porównać obydwa więc proszę o pomoc :icon_wink: Pozdrawiam. Edited August 12, 2015 by Drambo Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 Zasady działu gazowe: Prosimy, by nie zakładać w tym dziale wątków o charakterze "Jaką replikę wybrać?" - ich miejsce znajduje się w dziale "Jak zacząć". Wyjątek stanowią tematy nastawione na porównanie podobnych pod pewnymi względami produktów. Przenoszę do "Jak zacząć". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts