Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z repliką

Recommended Posts

Witam wszystkich

Postanowiłem wrócić do ASG a że sprzedałem cały sprzęt to musiałem kupić nową replikę. Kupiłem RK-01W od Boyi. Replika przyszła parę dni temu i po podłączeniu baterii okazało się, że strzela tylko ogniem ciągłym. Z tego co pamiętam to jest to dość częsta awaria i zazwyczaj chodzi tu o przerywacz. I wszystko byłoby ok gdyby tak zostało. Ale od wczoraj nie strzela w ogóle i wydaje tylko dźwięk jakby się zacięła albo nie mogła naciągnąć sprężyny. Myślałem, że może już bateria jest słaba bo podobny dźwięk przy słabej baterii wydawała moja SUczka parę lat temu. No ale po doładowaniu baterii problem został i nie mam pojęcia co to jest.

Dodam, że replika jest nowa więc jest na gwarancji i od razu wysłałbym ją z chęcią do serwisu za darmo ale wiem, że zanim do mnie wróci może minąć sporo czasu. Może ktoś miał ten sam problem i jest to jakaś łatwa usterka do naprawy w domu ?

Przesyłam filmik : https://www.youtube.com/watch?v=uwAv5_sJeDk (brzmi trochę jakby coś było nie tak z zębatkami)

Ogólnie ta śrubka na imbus wydawała się być dokręcona na maksa. Przekręciłem lekko i wyleciała czyli musiała być na styk. Wkręciłem ją z powrotem mniej więcej do tego stopnia jak była wcześniej. Złożyłem wszystko i oddałem kilka strzałów. DZIAŁA :) Jutro postrzelam jeszcze trochę dla pewności bo teraz hałasu nie chcę robić. Dzięki za pomoc !