Merkur Posted August 30, 2015 Report Share Posted August 30, 2015 Witam :) Orientuje się ktoś czym i jakim sposobem pomalowane jest fabrycznie drewniane łoże m14 g&g? W niektórych miejscach jest już łyso i chciałbym to drewno odnowić tak, żeby wyglądało jak wcześniej, bo ten mocny brąz mi się podoba. W malowaniu drewna jestem całkiem zielony, więc proszę o jakieś rady. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 Maźnięte jest najtańszym możliwym lakierem, przez co jego wygląd nie ma nic wspólnego z ostrą bronią. Jeżeli zależy Ci na takim odpustowym wyglądzie, to po prostu kup puchę błyszczącego lakieru i maluj. Ale ja sugerowałbym raczej przejechanie całości acetonem, zmatowienie papierem ściernym reszty, i na takie łoże nałożenie np. oleju tungowego. Albo nawet zwykłej bejcy, a następnie wosku. Efekt będzie tysiąc razy lepszy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts