DarkDzikus Posted August 30, 2015 Report Share Posted August 30, 2015 Mała legenda; Kolor zielony - zaznaczenie miejsca w którym pojawiają się iskry po wciśnięciu spustu Kolor czerwony - część która reagowała na wciśnięcie spustu i naciągała sprężynę Witajcie Mam problem, po rozłożeniu i ponownym złożeniu repliki niby wszystko było okey, strzelała. Po oddaniu dosłownie kilku strzałów replika przestała reagować na wciśnięciu spust, to znaczy na samo wciśnięcie spustu reagowała - iskrami, jednak sprężyna nie była już naciągana, warto jeszcze dodać, że za każdym razem po wyciągnięciu magazynku wszystkie kulki wystrzeliwały "fontanną" i ku zdziwieniu nie z magazynku a z pistoletu, tak jakby wszystkie zostały załadowane i wypadały po odłączeniu magazynka, dołączam zdjęcia i liczę na pomoc 5! LInki do fotków; http://zapodaj.net/a9cf26ffbf53e.jpg.html http://zapodaj.net/1d32547580556.jpg.html Quote Link to post Share on other sites
DarkDzikus Posted August 30, 2015 Author Report Share Posted August 30, 2015 Już wiem o co chodzi, zębatki nie chcą sie ruszać, jak można to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted August 30, 2015 Report Share Posted August 30, 2015 Coś ze stykami spierdzieliles, mają za mala powierzchnię styku, przez co energia zamienia się w iskry a do silnika idzie tylko mala jej część i nie daje rady naciągnąć sprężyny Quote Link to post Share on other sites
DarkDzikus Posted August 30, 2015 Author Report Share Posted August 30, 2015 (edited) Coś ze stykami spierdzieliles, mają za mala powierzchnię styku, przez co energia zamienia się w iskry a do silnika idzie tylko mala jej część i nie daje rady naciągnąć sprężyny Jakiś pomysł jak to naprawić? Edited August 30, 2015 by DarkDzikus Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted August 30, 2015 Report Share Posted August 30, 2015 Rozłożyć i złożyć je poprawnie ;) jak dalej nie będzie działać to nie wiem. Zobacz przy okazji czy nie są nadpalone Quote Link to post Share on other sites
DarkDzikus Posted August 30, 2015 Author Report Share Posted August 30, 2015 Rozłożyć i złożyć je poprawnie :icon_wink: jak dalej nie będzie działać to nie wiem. Zobacz przy okazji czy nie są nadpalone I nic nie wiem czy błąd nie tkwi zębatkach Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted August 30, 2015 Report Share Posted August 30, 2015 Może się mylę ale miałem podobne objawy jak rozłożyłem swojego klocka zaraz po przytuleniu go (wyłączając iskry). Błąd jaki wtedy popełniłem polegał na tym że popychacz który zaznaczasz na czerwono zostawiłem przed zaczepem na dyszy. Pistolet strzelał tylko kiedy był skierowany do dołu. Jeśli by tak było to możliwe jest że przerywacz stanął w jakimś niefartownym miejscu i ledwo ledwo styka wytwarzając iskry. Quote Link to post Share on other sites
DarkDzikus Posted August 31, 2015 Author Report Share Posted August 31, 2015 Wiem już w czym rzecz, w sumie to nie wiem, ale zaradziłem Rozebrałem całego gearboxa rozkręcajac śrubki, wyjąłem zębatki wszystko, każdą część nasmarowałem, wcisnąłem sprężynę poskładałem w całość i.. ..działa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts