Gr4b4rz Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 Witam, mam nietypowy problem, dostałem replikę na wgląd do GB. Gość który mi ją dał powiedział że nie strzela, (wykręciła się głowica tłoka) no ale mniejsza z tym. Gdy ją złożyłem, przestrzeliłem było ok. Następnego dnia gdy zacząłem ją składać do końca i wpiąłem baterię przez mosfest replika przestała strzelać ( była reakcja silnika ale zębatki nie ruszały) gdy zaś podpiąłem samą baterię nie przez mosfest to na wtyczkach iskrzyło a replika strzelała nawet na save. Ktoś coś potrafi doradzić? Wystarczy że replika poczuje prąd to od razu wali na ciągłym. Mosfest typu GATE. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 Mozliwe ze zwarta kostka stykowa, albo zle podlaczyles kable, w taki sposob ze prad w ogole nie idzie przez styki (przepraszam za brak polskich znakow). Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 Jeśli replika wali ciągłym z mosfetem sam od tak, to mosiek do wymiany. Sprawdź też kostke i okablowanie. Miernik w łapę, lub sprawne oczy i szukaj czy gdzieś zwarcia nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted September 1, 2015 Author Report Share Posted September 1, 2015 Co do mosfestu to gdy jest założony replika w ogóle nie reaguje. co do reszty jeszcze dziś rano było ok. nagle się zacięła jak by zwarcie i potem zaczęła walićna auto cały czas. No w każdym razie sprawdzę jeszcze raz kostke bo może faktycznie się zblokowała. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 Mosiek popsuty. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 Spaliłeś mośka ;-) Sprawdź teraz okablowanie, bo czuje, że spaliłeś właśnie przez zwarcie ;-) Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted September 1, 2015 Author Report Share Posted September 1, 2015 (edited) Gdyby kable były popalone to chyba w ogóle replika by nie chodziła co nie? A i Mosfest nie jest spalony bo na mojej replice chodzi :) Edited September 1, 2015 by Gr4b4rz Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 W takim razie mozliwe, że blokuje Ci się kostka stykowa. Sprawdź jeszcze okablowanie. Nie kable są spalone, tylko mogą gdzieś mieć izolacje przerwaną . Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted September 2, 2015 Author Report Share Posted September 2, 2015 Kabel idący z GB do silnika ma dzwie dziury w izolacji. kostka się nie blokuje nawet gdy nie ma w kostce połączenia to silnik pracuje. W dupce silnika się iskrzy postaram się wrzucić filmik. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 Sprawdź miernikiem kable idące od styków Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts