mick661 Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 Witam Spędziłem cały dzień na szukaniu na forum ale podobnego problemu nie znalazłem, jeśli źle szukałem to pokornie zgarnę baty. Posiadam m16 Boyi, trochę stuningowaną, między innymi z mosfetem na pokładzie. Ostatnio w pracy przytuliłem baterię LIpo 7.4 V z modelarskiego helikoptera (myślę sobie wtyczka pasuje woltaż i pojemność znajoma, będzie git). Otóż git nie było...po podłączeniu baterii emka nawet nie kwaknęła, żadnego dźwięku obrotu zębatek silnika - cisza.... nagrzał się cholernie mosfet (mam kable poprowadzone do kolby stałej) i kable. Po natychmiastowym wypięciu baterii i odczekaniu aż kable wystygną, podłączyłem swoją standardową batkę GFC 11.1 V i cisza..karabin zdechł....ani semi ani auto... I teraz pytanie co mogło paść w replice oprócz mosfetu i bezpiecznika? Mogę prosić o ewentualne sugestie? Jeżeli było gdziekolwiek to poproszę o namiary do poczytania i o zamknięcie tematu :) Pozdrawiam Igor Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 Sprawdź baterię od helikopterka, czy nie ma odwrotnie biegunów w wtyczce. Quote Link to post Share on other sites
mick661 Posted September 1, 2015 Author Report Share Posted September 1, 2015 Demyt....ma...odwrotnie kable idą we wtyczce.Cymbał ze mnie, nawet nie sprawdziłem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts