Bili Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Witam, kupiłem używaną emke gfg07, na początku śmigała po jakimś czasie zaczęła się dziać dziwna rzecz; Na semi oddawała tylko trzy strzały po czym trzeba było spowrotem selektor zmeinić na safe, na semi i znowu trzy strzały i zawiecha. Seria szła jakoś 2 sekundy i zawiecha(po ponownym zmianie trybu ognia na safe i spowrotem na auto znowu 2 sekundy serii i koniec) Teraz repilka w ogóle nie reaguje na spust. Nie mam pojęcia w czym leży problem, czy to okablowanie, kostka stykowa czy może sam spust(który na auto przeskakuje do tyłu minimalnie) Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Sprawdź kostkę stykową oraz płytkę selektora ognia. Quote Link to post Share on other sites
Ares Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Bardzo możliwe że jest to wina kostki stykowej,ale nie do końca .A jak naciskasz spust to słychać takie pstryknięcie ? Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 Możliwe że blaszki przy płytce selektora ognia odgięły , albo jest zbyt mały styk na kostce. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 Spalony bezpiecznik lub któraś z wsuwek na silniku nie jest podpięta. Quote Link to post Share on other sites
losiu1262 Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 mam emke gfg07 i też był brak reakcji na spust, po odesłaniu do serwisu (bo miała gwarancje) okazała się to kostka stykowa. Aczkolwiek przyczyn mogło być u ciebie wiele, sprawdź bezpiecznik :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts