wiktor123hks Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Witam, planuje kupić szwagrowi mieszkającemu w Niemczech ASG na urodziny. Interesuje mnie model CM031 bądź CM028. Czy posiadanie ASG w Niemczech jest legalne? Czy posiadając model repliki który podałem wcześniej, można mieć jakieś problemy? Interesuje mnie czy ten model jest w 100% legalny w Niemczech do posiadania jak i użytkowania. Jedynie co udało mi się znaleźć na ten temat to kilka podpunktów, których zbytnio nie rozumiem. http://gunfire.pl/Regulacje-prawne-ASG-w-Europie-cabout-pol-110.html Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Toć masz wszystko czarno na białym. Poniżej 0.5 J, czyli 200 ileś tam fps możesz w pl bez problemu kupić replikę, i zaeieźć do DE. Jeżeli replika ma powyżej 0.5 J ( moc pocisku 0.2g mierzona w dżulach) to nie może mieć trybu full auto(seria), oraz na korpusie muszą być specjalne oznaczenia. Repliki produkowane przez asgdk te oznaczenia mają. Quote Link to post Share on other sites
wiktor123hks Posted September 5, 2015 Author Report Share Posted September 5, 2015 Więc z "200 ileś tam..." to chyba nie opłaca się kupować, bo z tego nie będzie już takiej radochy. Taką siłę można chyba porównać do zwykłego pistoletu z dzieciństwa kupowanego na wycieczkach... Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Znacie kanał Novritsch na You Tube? On jest Niemcem, i jakoś tam się nawalają cały czas. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Podobno sporo Niemców strzela się w Francji i Czechach. Tam nie ma takich regulacji. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Znacie kanał Novritsch na You Tube? On jest Niemcem, i jakoś tam się nawalają cały czas. A on nie jest przypadkiem austriakiem? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts