Snuuve Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 Witam, wczoraj przyszła do mnie paczka. Ze znajomymi zamówiliśmy AK od Cymy. Ja CM.028, a oni CM.028U. W moim przypadku po wystrzeleniu dosłownie 20 kulek, replika zaczęła dziwnie ( prawie w ogóle) strzelać. Pomijając juz fakt że selektor ognia po kilku ruchach zrobił się tak luźny, że przestał działać i musiałem go dokręcać. Wracając do strzelania. Replika wystrzeliwuje co drugą kulkę na semi. Wygląda to tak jak by kulka blokowała się w hupie, a drugą ją popychała. Ta druga czasem sama wylatuje z lufy. Na automacie czasem wystrzeliwuje nawet 3 na raz. Rozebrałem replikę i jak patrze przez lufe pod światło (gumka założona) to widać lekko poszarpane brzeki gumki które zachodzą na lufe. Nie wiem czy tak powinno być. Przepuściłem kulkę przez lufe z założoną komorą HOP-UP i kulka zatrzymuje się na gumce, mimo że HP jest wyłączony. Czy to jest przyczyna? Testowane na innym aku (Li-Po) , 3 różnych magazynkach, na kulkach P&J i G&G. Prosze o jakieś rady, pozdrawiam:) Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 Gumka nie powinna być poszarpana ;-) Zapewne do wymiany ;-) Quote Link to post Share on other sites
Snuuve Posted September 16, 2015 Author Report Share Posted September 16, 2015 Gumka nie powinna być poszarpana ;-) Zapewne do wymiany ;-) Gumka swoją drogą ale zauważyłem że na automacie tłok czasem zostaje. Chyba najlepszym wyjściem będzie reklamacja... ;/ Quote Link to post Share on other sites
Snuuve Posted September 16, 2015 Author Report Share Posted September 16, 2015 Czy macie jeszcze jakieś pomysły co może być przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 Tłok będzie zostawał, póki nie nauczysz się kontrolować jego położenia długością wciśnięcia języka spustowego. Quote Link to post Share on other sites
Snuuve Posted September 17, 2015 Author Report Share Posted September 17, 2015 Tłok będzie zostawał, póki nie nauczysz się kontrolować jego położenia długością wciśnięcia języka spustowego. OK, dzięki za info :) Napisałem do sklepu i też twierdzą że na 90% to gumka. Kupię nową, wymienię i zobaczymy co dalej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts