Chudy14 Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Witam, mógł by ktoś się wypowiedzieć na temat tej repliki? Zastanawiam się nad kupnem nowej repliki, chciał bym wiedzieć jak z wytrzymałością i osiągami tej zabawki. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Osiągi pewnie niezłe w stocku, ale body jest plastikowe... Podobno słaby w tuningu. http://forum.wmasg.pl/topic/144025-cm16-raider-gg-vs-sa-b02-specna-arms/ http://forum.wmasg.pl/topic/144019-cm16-raider-gg/ http://forum.wmasg.pl/topic/129747-cm16-raider-gg/page__st__20 Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Osiągi pewnie niezłe w stocku, ale body jest plastikowe... Podobno słaby w tuningu. http://forum.wmasg.p...02-specna-arms/ http://forum.wmasg.p...cm16-raider-gg/ http://forum.wmasg.p...gg/page__st__20 Miałeś? Używałeś? Skoro nie, to nie siej bzdurnych informacji. Quote Link to post Share on other sites
Chudy14 Posted September 21, 2015 Author Report Share Posted September 21, 2015 Body podobno jest jakoś wzmacniane, ale prosił bym o wypowiedz osoby które trzymały to w rękach, a jeszcze bardziej będą mnie cieszyć odpowiedzi osób które używają tej repliki od dłuższego czasu. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Mam SG (gierki, HU- to samo, body takie same tylko z innymi oznaczeniami) swoją mam od września 2012. Pomimo moich wielkich obaw i nie chęci do plastikowego body pokusiłem się. Po dziś dzień jestem z niej bardzo zadowolony. Body pomimo obaw wygląda jak nowe, nic się nie wyrobiło, połamało etc. Środka nie ruszałem 2,5roku. Po tym czasie zrobiłem tuning na to co mam na profilu ;) Uważam że dużo lepiej wypada na tle SA- wkońcu G&G w przeciwieństwie do SA nie jest chiniolem :P Quote Link to post Share on other sites
Chudy14 Posted September 21, 2015 Author Report Share Posted September 21, 2015 (edited) Dzięki za komentarz, powiedz mi jak to wygląda z tuningiem tej repliki, nie trzeba się martwić że replika się "rozpadnie", jeżeli wsadzę mocniejsze części? Edited September 21, 2015 by Chudy14 Quote Link to post Share on other sites
Chudy14 Posted September 21, 2015 Author Report Share Posted September 21, 2015 Jaką batkę polecacie wsadzić do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 U mnie wszystko siedzi z mblockiem, znam osobę która w takiej giwerze ma 500 coś fps- wszystko śmiga aż miło. Najlepiej jakiegoś dwudzielnego lipo ;) Quote Link to post Share on other sites
Chudy14 Posted September 22, 2015 Author Report Share Posted September 22, 2015 W Kolbie jest mało miejsca prawda? Dużej pożądnej batki nie idzie tam zmieścić? Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 (edited) Za dużo go nie ma :icon_biggrin: Niestety nie bardzo, ja mam u siebie redoxa 7,4V bodajże 1300mah- wystarcza mi na dwie niedzielne strzelanki ale to już zależy od tego jak ciężki masz palec... :icon_razz: Dobrym rozwiązaniem jest pokrowiec na kolbę- stosuję go gdy brakuje ROF-a lub poprostu zapomnę batek i pożyczę od kogoś. Edited September 22, 2015 by Krwawy Quote Link to post Share on other sites
Chudy14 Posted September 23, 2015 Author Report Share Posted September 23, 2015 Dobra, dzieki za rady, bardzo mi pomogly. Jestem w Stu procetach zdecydowany na ta replike. Za jakies dwa tygodnie ja kupuje, i po pierwszej strzelance również podziele się zdaniem o niej Dobra, dzieki za rady, bardzo mi pomogly. Jestem w Stu procetach zdecydowany na ta replike. Za jakies dwa tygodnie ja kupuje, i po pierwszej strzelance również podziele się zdaniem o niej Quote Link to post Share on other sites
chylek Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 (edited) Emki G'n'G są świetne, a każdy kto sieje głupoty o "plastikowym" body, po prostu woli chiński syfiasty metal, zamiast ultra mocnego nylonu wzmacnianego włoknami, powiem Ci tak. Udzielałem się w temacie o CM18 Mod 1, gdyż posiadam takową i jestem z niej mega zadowolony. Mam też GR16 i za tydzień, będzie tam ok. 500 fps. Podatne na tuning są bardzo. We Wrocławiu jest nawet specjalista od tuningu G'n'G. Jakbyś miał więcej pytań to pisz. P.S. Widzę, że jesteś z Wro, jeśli chcesz, mogę Cię uświadomić w zakupie :) Edited September 30, 2015 by chylek Quote Link to post Share on other sites
Chudy14 Posted October 14, 2015 Author Report Share Posted October 14, 2015 (edited) Już po pierwszej strzelance. Jestem na prawdę zadowolony z zakupu tej repliki. Zasięg i skupienie bardzo dobre. Polecam wsadzić batkę mocniejsza niż 7,4 ponieważ nie ma tak szybkiej reakcji na spust jak powinna być, dzisiaj odebrałem już mocniejsza baterię i później będę testował jak na tym chodzi. Polecam tą replikę każdemu kto jeszcze zastanawia się nad jej zakupem. Pozdrawiam. Edited October 14, 2015 by Chudy14 Quote Link to post Share on other sites
chylek Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 To co w końcu wybrałeś, to KWA czy jednak GnG? Do stockowej GnG nie pakuj 11,1V LiPo bo możesz ją szybciej zużyć. Najlepszym rozwiązaniem jest 9,6V, no ale 9,6V NiMh chodzi podobnie jak 7.4V LiPo. Quote Link to post Share on other sites
Chudy14 Posted November 7, 2015 Author Report Share Posted November 7, 2015 (edited) Jade na Liposzu 7,4V i na NiMhie 9,6V. GnG wzialem, nie moglem KWA takiego jak mi sie podobalo dorwac :/ Edited November 7, 2015 by Chudy14 Quote Link to post Share on other sites
chylek Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 GnG to bardzo dobra replika, będziesz z niej dumny. Ja się u siebie na 11.1V lipo przerzuciłem i jestem w siódmym niebie. Replika ożyła, dzięki wyższemu napięciu i prądowi rozruchowemu, wszystko brzmi jak muzyka. ~~ Chylek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts