Hornet8209 Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Witam, Jako ze dopiero zaczynam swoją przygodę z ASG ( kumple wyciągneli mnie do killhouse i tak mi sie spodobało) kupiłem za radą kumpla który juz troche się strzela ( jak i po obejzeniu recenzji Heroda) wyżej wymieniony karabin. Poniewaz jestem zielony nie umialem wymienic sam sprężyny oddalem sprzet do serwisu w sklepie taniemilitaria.pl - stwierdziłem ze lepiej zapłacic 30 i miec pewność że ktoś zrobi mi to dobrze niż samemu grzebać i rozpierdzielić replike ( 6 stów drogą nie chodzi). Po odbiorze przestrzelałem replike kilka razy na stockowym highcapie i: -jak tylko zaladuje magazynek kilka pierwszych strzałów pada pustych kulki nie lecą. - w trakcie strzelania czasem replika sie przycina i oddaje kilka pustych strzałów, jak nią potrżasne i przełącze na auto to w końcu kulka wystrzeliwuje. W kilku postach które zostały skasowane ( umieszczone w temacie o replikach specny- my bad) ktoś cos wspominał ze możeto byćtp problem z gumką HU. zalecał mi przestrzelić replike i zobaczyc czy sie blokuje gumka - zdięcie http://www.fotosik.p...z0R2S7YzO1g90bM zalecał mi przestrzelić replike i zobaczyc czy sie blokuje gumka przy oddaniu strzału na auto (dysza?? gumka Hu?? niewiem nie znam sie jeszce) zostawia komore otwarta, a przy semi jest tak jak na zdięciu - zdięcie Kulki jakie mam to madballs 0.20 ( tak juz wiem ze to szajs kupilem bo ktoś w internetach zachwalał ze takie super - cena jakoś itd) co ewentualnie zrobić - proszę o porady Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Zdjęcie nie działa. Problem typowy dla gównianych kulek, muszą być naprawdę ultra kiepskie skoro dzieje się to nawet na hicapie. Weź od kupla trochę GG, Madbulli, czy chociaż Guarderów na test. Jeśli to nie załatwi sprawy to dopiero będzie można zaczynać główkować. Quote Link to post Share on other sites
Hornet8209 Posted September 25, 2015 Author Report Share Posted September 25, 2015 przepraszam nie widze nigdzie opcji edytuj wiec dodaje jeszcze raz zdiecie http://www.fotosik.pl/zdjecie/5af636992ab045a2 ( jezeli jakis moderator moze to prosze podmincie link ) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 (edited) Nic podejrzanego na zdjęciu nie ma. Wycygań od kumpla z pół maga kulek dobrej jakości i daj znać o wynikach. Serwisu taniemilitaria unikaj, przynajmniej przy grubszych sprawach, bo stracisz replikę szybciej niż sam był byś w stanie ją zniszczyć :icon_wink: Edited September 25, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Hornet8209 Posted September 25, 2015 Author Report Share Posted September 25, 2015 (edited) czyli wejście do komory moze byc tak lekko przesloniete ? Edited September 25, 2015 by Hornet8209 Quote Link to post Share on other sites
kamlap21 Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Chodzi Ci pewnie o to, że szpara w tej dziurze jest taka mała i kulki nie przechodzą ? To normalne. Podczas strzału część, która zakrywa wejście przesuwa się do tyłu, po czym wpycha kulkę do komory. Tak, to normalne. (Wytłumaczone dość łopatologicznie byś mógł zrozumieć) Wysłane z mojego a3ul przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Hornet8209 Posted September 28, 2015 Author Report Share Posted September 28, 2015 (edited) Emcet, dziękuje za rade. Dziś kupiłem G&G 0.25 i nowy mag, na razie hicap cymy ale pasuje ( moje podejrzenie tez padło mag) docelowo będzie kilka beta projectów http://www.asg.warsz...arny,20626.html mam nadziej ze będą dobre Na początku replika przerywała, ale po wystrzelaniu dwóch pełnych hi capów wszystko działa sprawnie i problem jak ręką odjął. Zastanawiam się co z tymi madballsami jest nie tak bo cena porównywalna do kulek G&G ( madballs 025 20pln za 0.5 kg G&G 40pln za kilogram - różnica gigantyczna w użytkowaniu G&G) jeszcze raz dziękuje za pomoc Edited September 28, 2015 by Hornet8209 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Zastanawiam się co z tymi madballsami jest nie tak bo cena porównywalna do kulek G&G ( madballs 025 20pln za 0.5 kg G&G 40pln za kilogram - różnica gigantyczna w użytkowaniu G&G) Każdy kręci pejsy jak może. To, że drogo sprzedaje, to nie znaczy że sypie do środka coś porządnego. Bety są ok, mam kilka i chodzą bezproblemowo. No i leciutkie, przy większej ilości magazynków w kamizelce, albo srogo obwieszonej replice, mała waga to super sprawa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts