necner Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Witam, po 2 latach użytkowania PJ m4 doszło do zwarcia i styk tamiya stopił się tak, że końcówki od batki i repliki są do wymiany. Po oględzinach kabli stwierdzić mogę, że czerwony kabel przy wyjściu z gearboxa jest rozpruty (prawdopodobnie dlatego, że musiałem się mocować z silnikiem bo nie chciał wyjść). Pytanie czy takie kable wystarczą? http://allegro.pl/przewod-silikonowy-0-75-mm-18awg-czarny-1m-asg-rc-i5407131210.html mam też nadzieje, że silnik się nie spalił ale na razie nie mam nawet jak go sprawdzić więc wszystko w swoim czasie. Zastanawiam się tylko nad jednym czy baterie Nimh po takiej awarii można nadal używać ? (po wymianie wtyczki) podpinałem je do wiatraków od PC i dawały rade, nic się nie grzeje ani nie buczy choć podczas zwarcia były gorące. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Weź lepiej 16 AWG. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 (edited) NiMh mimo zwarcia powinny żyć :icon_wink: Z 16AWG żebyś problemów nie miał ;-) Ja mam 18AWG + mosfet, działa miło ;-) I może kup wszystko w RC-team.pl ;-) Tam mają taniej, i zazwyczaj wszystko dostępne ;) Edited October 4, 2015 by erykxdxd Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts