sensu Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 Witam Mam dziwny problem z semi-auto. Jak wcisnę spust mocno to mam semi. Jak wcisnę lekko ( czyli tak normalnie ) mam 2,3 cykle. Jak wcisnę bardzo lekko to wali na auto. Replika G36c JG, mosfet, spężyna M80 reszta stock. Quote Link to post Share on other sites
Stopa Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 Dźwignia przerywacza nie sięga wypustka na łódeczce stykowej, kiedy delikatnie wciskasz spust, a tak być nie powinno. Dzieje się tak dlatego, że styki między które wchodzi styk w łódeczce są zwarte zbyt mocno i łapią zanim łódeczka znajdzie się w zasięgu pracy przerywacza. Przez to wciskając spust delikatnie, jesteś w stanie strzelać na auto. Wciskając nieco mocniej, po którymś razie przerywacz załapuje łódeczkę i ją wycofuje. Robiąc to mocno, wszystko działa jak powinno, przerywacz łapie ją natychmiast. Aby to naprawić, musisz otworzyć GB i rozewrzeć je delikatnie, dosłownie o dziesiąte części milimetra. Wtedy wszystko wróci do normy. Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted October 21, 2015 Author Report Share Posted October 21, 2015 Dziękuje.To było to. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts