MAKAROW13 Posted October 20, 2015 Report Share Posted October 20, 2015 Witam. Od dłuższego czasu interesuję się dalekim wschodem, a mianowicie Chinami. Moje zainteresowanie w dużej mierze tyczy się wojska wcześniej wspomnianego kraju, jednak że postanowiłem wrzucić do "kotła" siły ONZ..... i w ten o to sposób znalazłem trochę informacji i zdjęć o Siłach pokojowych Chin : http://discovermilitary.com/world-military/chinese-infantry-soldiers-deployed-as-peacekeepers/ Postawiłem sobie za cel skompletowanie tekiego szpeju, lecz nie mam pojęcia gdzie takowy dostać, przerzuciłem tony internetów, lecz jedyne co znalazłem to umundorowanie, zapewne jest możliwe dostanie go. Zwracam się z wielką prośbą o pomoc, a mianowicie informację gdzie mógłbym zakupić takie oporządzenie albo kopie( dobre/bardzo dobre jakościowo), wszelkie komentarze mające na celu pomoc mojej osobie będą docenione, za co z góry serdecznie dziękuję :) P.S Chętnie rozważę zakup( szpeju ) od osób z społeczności wmasg.pl Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 21, 2015 Report Share Posted October 21, 2015 (edited) O panie, żeś sobie trudny temat wybrał... ustaliłeś może, co oni w ogóle mają na sobie? Bo na moje oko to może być kamuflaż Type 07, wersja "ogólna" czy też "uniwersalna" (jak mówię, na oko - ja się na ichnim wyposażeniu nie znam kompletnie, tyle, co w Camopedii poszperałem). Szybki Wujek Google znalazł mi taki sklep, oferujacy nieco Ludowo-Wyzwoleńczego sprzetu z demobilu. Może coś dobierzesz... Obawiam się, że temat raczej do działu o rekonstrukcji. Edited October 21, 2015 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
MAKAROW13 Posted October 21, 2015 Author Report Share Posted October 21, 2015 Bardzo Ci dziękuję za pomoc, z twoją pomocą już mam część sprzętu namierzoną. Co do kamuflażu jest to( z tego co znalazłem na chińskich stronach ) Type 07 Woodland :) Dodatkowo zdaję sobię sprawę w co się wpakowałem :) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 21, 2015 Report Share Posted October 21, 2015 Camopedia twierdzi, że kamo Type 07 ma 5 odmian barwnych (podstawowa, na teren suchy i na dźunglę, plus warianty Marynarki / Piechoty Morskiej i Sił Powietrznych, które z racji doboru kolorów są chyba bardziej dla bojowego wyglądu, niż dla maskowania...), ale w misjach zagranicznych stosuje się wersję podstawową, "uniwersalną". Na oko się zgadzało z tym, co mają na sobie wojacy w zalinkowanym przez Ciebie artykule, logicznie (misja ONZ = misja zagraniczna, = fasują podstawowy kamuflaż) też. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 (edited) Nakolanniki i nałokietniki to na bank Alty, kamizelka przypomina amerykańskie IBA z naramiennikami i najajnikiem, gogle to prawdopodobnie Revision desert locust, hełm coś w stronę MICH2000/PSTG (bardziej PSTG z racji wystającego "daszku"), rękawiczki to chyba pierwsza generacja mechanix M-Pact aczkolwiek nie jestem pewien. Więcej nie jestem w stanie zweryfikować a i co do niektórych elementów nie jestem pewien, postaraj się może poszperać na jakichś anglojęzycznych forach ekip rekonstruukcjących wojsko chińskie. Edited October 25, 2015 by zielen Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts