florekd Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 Witam. Jakiś czas temu zakupiłem suczę w wersji skróconej i trochę przy niej pogrzebałem, bo były z nią problemy itp.Ogólnie problem/zapytanie polega na tym, że po odbezpieczeniu i ustawieniu na auto karabinek strzela na auto, potem na semi strzela na semi, następnie po powrocie na auto strzela na semi. Czy to jest w ogóle normalne? Z góry mówię, że to moja pierwsza replika AK. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 Jak lecisz selektorem z semi na auto to zrób tak, przejedź selektorem za auto - bardziej już w stronę safe, potem wróć do auto. Jeśli Auto zadziała to znak że luzy są na krzywkach i tak będzie puki ich nie zlikwidujesz. Jeśli nadal będzie semi, znak że krzywki źle poskładałeś. Quote Link to post Share on other sites
florekd Posted November 4, 2015 Author Report Share Posted November 4, 2015 Okazało się, że jednak zębatki mają luzy. Jak najlepiej zniwelować te luzy? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Najpierw zidentyfikuj gdzie są te luzy. Czy są na krzywkach z ząbkami, czy może na tulejce dźwigni selektora. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts