MrOwned Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Witam Zarys sytuacji - po zmianie sprężyny replika słabo radzi sobie z naciąganiem jej, czasem zatrzymuje się na samym końcu. Jak zmienię kable na niskooporowe to będzie działać w jakimś stopniu lepiej? Jeśli to konieczne - replika to rk-10, bateria (jeszcze) stockowa, sprężyna m150 od e&l, wymieniony tłok na jakiś ze stalowymi zębami, reszta to stock. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Hah, dziw bierze, że jeszcze naciąga. Co chciałeś osiągnąć tą M150? Quote Link to post Share on other sites
MrOwned Posted November 1, 2015 Author Report Share Posted November 1, 2015 Pare dodatkowych FPSów, z racji że moja ekipa często strzela na dość sporych dystansach. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Silnik ci nie wyciąga na stockowej barerii. Kup LiPo i sprawdź czy daje radę, ewentualnie silnik zmień na mocniejszy jesli lipo nie da rady. Tak czy siak M150 w stockowym boyi to glupi pomysl :D Quote Link to post Share on other sites
MrOwned Posted November 1, 2015 Author Report Share Posted November 1, 2015 Rzecz w tym, że za jakiś czas za wiele to tam ze stocka nie zostanie ;) Sprawdziłem z naładowaną baterią, i radzi sobie całkiem nieźle, ale i tak zamierzam przesiąść się na LiPo. Ale wracając do początku - zmiana kabli da cokolwiek czy nie za bardzo? Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Tak. Lepiej wszystko będzie chodzic. 16AWG Quote Link to post Share on other sites
MrOwned Posted November 1, 2015 Author Report Share Posted November 1, 2015 Ok, dzięki za opowiedź Lipo 7.4 wystarczy czy szukać jakiegoś 11.1 które wejdzie pod pokrywę? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Silnik High Torque, mosfet z aktywnym hamulcem i kabelki. Pamiętaj też, żeby mieć wypodkładkowane zębatki i uszczelnić cały układ taśmą teflonową. Quote Link to post Share on other sites
MrOwned Posted November 1, 2015 Author Report Share Posted November 1, 2015 Właśnie - MOSFET Jest tu ktos komu udalo sie upchnac mosfet w tej replice? Chcialbym sobie takowy wynalazek zalozyc, ale nie wiem czy znajde miejsce na niego. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Znajdzie się. Albo kupujesz mały mosfet z ab i lutujesz, albo wystawiasz ogłoszenie w komisie, że kupisz taki mosfet. Co do silnika, jeżeli jesteś zainteresowany, to zapraszam na PW, akurat mam mocny silnik od BD. Quote Link to post Share on other sites
MrOwned Posted November 1, 2015 Author Report Share Posted November 1, 2015 Chętnie bym nawet teraz brał, jeno kasy brakuje - jak zawsze :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts