SQAT_Larry Posted February 12, 2003 Report Share Posted February 12, 2003 Pytania odnośnie 2 pistoletów 1) Beretta 92F KWA bez BB: Do ww mieści się około 16-17 kulek, jednak jeżeli załaduję ponad 11 to nie mogę nacisnąć spustu - skrzydełko które blokuje kulki w czasie strzału nie jest w stanie wcisnąc kulek niżej. Czy wy macie podobnie i jest to normalne, czy da się coś z tym zrobić. I pytanie lamerskie - gdzie się podkręca w tym pistolecie Hop-Up? 2) Beretta 92F Western Arms z BB: W czasie strzału nie bierze kulek z magazynka do lufy - muszę ręcznie odciągać zamek przed strzałem, żeby pobrał. Zamek odskakuje do tyłu, kurek się odciąga, ale z niewiadomych powodów nie bieże kulki. Dzieje się to po wystrzeleniu 1 magazynka (mniejsza ilość gazu) i przy szybkich seriach - jak robię 5 sekundowe przerwy to wszystko jest ok. Czasem zamek zatrzymuje się tuż przed końcową pozycją co powoduje wywalenie całego gazu. Próbowałem już smarować, nie pomaga. Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted February 12, 2003 Report Share Posted February 12, 2003 Pytania odnośnie 2 pistoletów1) Beretta 92F KWA bez BB: Do ww mieści się około 16-17 kulek, jednak jeżeli załaduję ponad 11 to nie mogę nacisnąć spustu - skrzydełko które blokuje kulki w czasie strzału nie jest w stanie wcisnąc kulek niżej. Mi bez bólu wchodzi 20 kulek tylko naprzemiennie :). co do tego elementu "skrzydełka" trzeba sprawdzić z innymi, zdażyło mi sie juz robić komuś giwerke gdzie ten element był nie dolany (wybrakowany) a takie coś zdaza sie coraz częściej w tych modelach. Może sie tez dziać cos dziwnego z tym gumowym rękawkiem w który w chodzi kulka (podwija sie może podarty nie wiem strzelam). Zrozumiałem że jak ładujesz 11 kulek to wszystko gra jak więcej to sie zacina (może być również coś ze sprężyną magazynka) wszystkich powyższych nie da sie omówić dokładnie przez net albo servis albo ktoś kto sie zna i mieszka w poblizu. Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted February 12, 2003 Report Share Posted February 12, 2003 Witam ! Tak jak mówi Kozi do beretki wchodzi 20 kulek bez niczego, a moim zdaniem problem lezy własnie w tym skrzydełku, jak jest ukruszone (co czesto sie zdaza w nowszych modelach) lub zle odlane to wlasnie wystepuja takie objawy. A to ze dziala przy 11 kulkach moze byc spowodowane tym ze skrzydelko musi pokonac mniejsza sile nacisku wywołana przez sprezyne (jest mniejsze i przez to dziala mniejsza sila na kulki bo ma mniejsze ramie). Widzialem jak niektorzy doklejali poprostu cos do tego skrzydelka (np. kawalek druta w kształcie litery U) albo mozna cos przylutowac. Uff, chciałem coś madrego poradzić, mam nadzieje ze mnie zrozumiesz :D . Pozdrawiam, Cappuccio Link to post Share on other sites
SQAT_Larry Posted February 17, 2003 Author Report Share Posted February 17, 2003 Dziękuję za rady: wygiąłem lekko kombinierkami ten popychacz i już cały magazynek wchodzi a śruba od hop-upa jest na górze. PZDR Link to post Share on other sites
Recommended Posts