Phatom Posted November 19, 2015 Report Share Posted November 19, 2015 Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć że nie chodzi o to czy precka jest dobra czy nie i czy trzeba ją kupować. Rozbierając właśnie swoją nowo kupioną giete JG608-7 (używana) do sprawdzenia i czyszczenia zauważyłem że precka jest lekko wygięta do góry. Jest to normalne (w co wątpię) czy uległa wcześniejszemu wygięciu? Bo szczerze powiedziawszy nigdy nie zwracałem na to uwagi a logicznie patrząc powinna być idealnie prosta. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 19, 2015 Report Share Posted November 19, 2015 Jak przyłożysz do niej linijkę to masz łuk? Jeśli tak to nie jest to normalne. Quote Link to post Share on other sites
Phatom Posted November 19, 2015 Author Report Share Posted November 19, 2015 Tak jest łuk, odchodzi do góry o jakieś 3mm-4mm od połowy lufy. Czyli tak jak mi się wydawało :) dzięki. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted November 19, 2015 Report Share Posted November 19, 2015 Najlepszym testem jest przeturlanie jej po równej podłodze. Jak będzie przyspieszać i zwalniać, znaczy, że nie jest idealnym walcem :) Oczywiście wciąż może być krzywa/uszkodzona/brudna wewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 19, 2015 Report Share Posted November 19, 2015 Ja tam stosuję płytę szklaną. Podłoga to kiepski wzorzec. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts