dinin14 Posted November 20, 2015 Report Share Posted November 20, 2015 Witam, Poprzedni temat okazał się niewypałem, lecz ten już jest zgodny z regulaminem, mam nadzieje. Poszukuję repliki na co2 do strzelania dynamicznego, ma być ona wytrzymała na tyle żeby strzały na sucho i silne przeładowywanie jej nie przeszkadzało. Znalazłem następujące repliki firmy KWC. Pytania są następujące. Czy KWC robi solidne repliki? Czy repliki są warte pieniędzy? Jeśli nie te, to czy istnieją takie właśnie modele innych firm? Dlaczego waga replik aż tak się różni? 1. KWC Sigma 40F co2 http://gunfire.pl/product-pol-1152198307-Replika-gazowa-pistoletu-KCB12AHN.html 2. KWC S226 http://gunfire.pl/product-pol-1152199434-Replika-pistoletu-na-S226-S5.html Jeśli zaproponujecie coś innego to niech nie będzie droższe niż 500zł. Lecz te repliki na prawdę mi się podobają mam nadzieję, że działają przyzwoicie. Quote Link to post Share on other sites
Hammerstin Posted November 21, 2015 Report Share Posted November 21, 2015 Myślę, że zaczynasz nie od tej strony. Popatrz z czego strzelają zawodnicy w AIPSC. Rozważ kupno takiej repliki. Nie tylko wytrzymałość jest ważna ale ergonomia, wyważenie, praca spustu, powtarzalność itp. Cudów nie ma ale sam nie tak dawno rozważałem kupno repliki ASG do tego samego celu co Ty. Również upierałem się przy Co2 choć dzisiaj pewnie bym poszedł w kierunku repliki zasilanej GG (HiCapa od TM). Po wielu radach, podpowiedziach zdecydowałem się na KWC 75 TAC. W pełni regulowane przyrządy celownicze, praca spustu, magwell, świetnie leży w dłoni, dość sporo waży ale dla mnie to kolejna zaleta. Myślę, że w tych pieniądzach nie da rady znaleźć nic lepszego (ok 475zł). Możesz dopłacić i kupić to samo z oznaczeniami brandowane przez Cyberguna i stać się posiadaczem Tanfoglio Limited Custom wzorowanej na i pod okiem pana Erica Grauffela (wygooglaj sobie). Możesz też dopłacić więcej i kupić obie te klamki w wersji open z szyną akcesoryjną i kompensatorem. Quote Link to post Share on other sites
dinin14 Posted November 21, 2015 Author Report Share Posted November 21, 2015 Dzięki za odpowiedź. Chciałbym żeby taka replika przydała mi się również do asg. Dla mnie jedynymi zaletą proponowanych przez ciebie klamek jest krótka droga spustu oraz waga. Niestety nie chce i nie mogę przekraczać kwoty 500zł. Czy te repliki w wersji TAC, czyli dostosowane do ipsc są w jakiś sposób celniejsze od zwykłych do asg? Bo jeśli nie, nadal stawiał bym na tą KWC 226-s5. Jest ciężka, ma przyzwoitą moc i regulowaną szczerbinkę. Czy nada się do treningu strzelania dynamicznego? Podkreślam, do treningu, ponieważ rozumiem, że na zawody na pewno lepsze będą repliki które podałeś. Quote Link to post Share on other sites
Hammerstin Posted November 21, 2015 Report Share Posted November 21, 2015 (edited) Nie wiem czy właściwe jest stwierdzenie, że są to repliki stricte do AIPSC. To tylko odwzorowane repliki ale osobiście widzę różnicę w porównaniu np do Glocka 18 czy beretty od WE :icon_smile:. Miałem kilka klamek na Co2 i żadna mi tak nie pasuje jak to KWC. Nie wiem czy trafiłem udany model czy one tak wszystkie strzelają ale ze swojego jestem naprawdę zadowolony. Da się w stocku z tej klamki wycisnąć stabilne 320-325fps na kulkach 0.25g. W przyszłości przymierzam się do wymiany niektórych części na stalowe. Będzie też lufa precyzyjna. Nie miałem w ręku 226-s5 / Cybergun x-five więc ciężko mi się odnieść konkretnie choć przymierzałem się do kupna tego modelu. Swego czasu była nawet dostępna wersja open z szyną i kompensatorem. 75tka to tak bardziej w stronę sportu. W zasadzie kabury sztywnej żadnej do tego nie znajdziesz. X-five wydaje się bardziej uniwersalny. Sig Sauer jest bardziej popularny więc pewnie coś się uda znaleźć i do ASG bardziej się nada. Jak byś kiedyś chciał założyć na to kolimator to są dedykowane szyny. Za 460zł można już trafić x-five z oznaczeniami robione przez Cyberguna (KWC 226-s5). W podobnych pieniądzach będzie ciężko znaleźć sensowną konkurencję. Ps. W pracy spustu nie jest istotna tylko jego "krótka droga". Edited November 21, 2015 by Hammerstin Quote Link to post Share on other sites
dinin14 Posted November 21, 2015 Author Report Share Posted November 21, 2015 Dzięki za pomoc, jeśli chodzi o IPSC to interesuje mnie jedynie kategoria standard, nie chcę żadnych kolimatorów itp. Dlatego wolę jednak chyba tego s226-s5. Kolejne porady mile widziane. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts