Ari Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 (edited) Napotkałęm dosyć nietypowy problem ze spustami od Retro Arms do V2 Takie jak ten: http://res752.triger...NqV2/8VmkD24ng= Otóż zakupiłem 3 sztuki, do moich 3 replik (M4 SA, Masada A&K, SCAR-L Boyi) Niestety w żadnej z moich replik, te spusty nie działają poprawnie. Są "za krótkie" aby dosięgały prawidłowo do kostki stykowej. W związku z tym, postanowiłem dokleić kawałek plastiku na spuście w miejscu styku z kostka stykową, aby spust sięgał do niej odpowiednio i mógł ją odpowiednio ruszyć. Niestety to nie pomogło gdyż pojawił się kolejny problem - po tego typo "modzie", przestał działać singiel (w masadzie i scarze). Kombinowałem wiele godzin, lecz niestety po każdym złożeniu szkieletu przy wielu kombinacjach, kostka stykowa spadała ze spustu po oddaniu 1 strzału, a kiedy udało mi się tak wszystko ustawić, aby się to nie działo, to wtedy przerywacz ognia nie chciał do końca zejść na pozycje, aby występował tylko ogień pojedyńczy Czy ktoś miał też z tym problem ? Może jakieś sprawdzone sposoby przerobienia, albo dopasowania calej kostki stykowej ? Edited December 14, 2015 by Ari Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Hej! Niestety nie mam sprawdzonego sposobu, bo zabawa z HT dopiero przede mną. Wielu użytkowników modyfikuje jednak przerywacz. Może to pomoże? Jakbyś szukał więcej info to w tym miejscu od pewnego czasu toczy się dyskusja o HT http://forum.wmasg.pl/topic/134761-skrocenie-drogi-spustu-hair-trigger-speed-trigger/ Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Także mam z tym problem. Spust spada. Przerobiłem delikatnie ten wózek, aby był "większy" czyli dotopiłem trochę plastiku na tą część, która trzyma spust. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 (edited) I właśnie ja też nadtapiałem na ten wózek od dołu... :-) Edited December 15, 2015 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Zgaduje, że problem dalej masz ;)? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Ale jeszcze oprócz nadtopienia spiłowałem nieco ostrzej tę powierzchnię, która popycha wózek-żeby się nie ześlizgiwało tak łatwo. I chyba działa, bo kumpel ,któremu to robiłem nie zgłasza problemów :-) .. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Edyta. Może niejasno napisane powyżej... Chodzi o spiłowanie powierzchni na tym trigerze, która popycha wózek.Bo tam takie zaokrąglenie jest, które wcale nie pomaga w i tak kijowej współpracy z tym wózkiem..m Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts