Cmxku Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Cześć. Jakis czas temu kupiłem emke, i domyslnie ma ona 350fps na 0,25, czyli ~380 na 0,2 a co za tym idzie odpadam przy strzelankach w budynkach. Co muszę kupić do wymiany spreżyny? Myslalem nad m90, ale nie wiem czy bedzie odpowiadnia, i czy wystarczy zakup samej sprezyny. Ktos z bardziej doswiadczonych osob moze mi pomoc? Quote Link to post Share on other sites
Pycio Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 kupiłeś nową? używaną? Jeśli nówka, to wartości fpsów jest podawana na kulkach 0.2 . Quote Link to post Share on other sites
Cmxku Posted December 16, 2015 Author Report Share Posted December 16, 2015 Kupiłem nówkę, wiem na jakich kulkach podawana jest wartość. Ale pytałem o sprężynę, czy ta m90 będzie dobra czy polecacie jakieś inne? Z jakiego sklepu najlepiej zamówić, oraz czy do jej wymiany będę potrzebował tylko sprężyny czy coś jeszcze. Wymianę będę robił sam, jako początkujący od razu rzucam się na głęboką wodę, ale z tego co widziałem na youtube jest to dosyć proste. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Hej! AEG to nie statek kosmiczny. Poradzisz sobie. Do obniżenia FPS wystarczy sprężyna. W teorii sprężyna M100 powinna dawać 100m/s na kulkach 0,2g, czyli jakieś 330 fps. M90 analogicznie. Druga sprawa, przed grzebaniem w replice poczytaj trochę o AOE i podkładkowaniu. Mała rzecz, a może zauważalnie polepszyć kulturę pracy. Quote Link to post Share on other sites
Cmxku Posted December 17, 2015 Author Report Share Posted December 17, 2015 Podkladanie to dolozenie uszczelki? Czy chodzi o cos zupelnie innego Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Coś innego, chodzi o podkładki między zębatkami a łożyskami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts