Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z Mosfetem od RetroArms

Recommended Posts

Mam kłopot z moim Mosfetem

A mianowicie z potrójnym strzałami w trybie semi.

Dzieje się tak ponieważ zębatka zatrzymuje się w takiej pozycji w której podnosi przerywacz do góry i właśnie wtedy występują potrójne strzały dzieje się to sporadycznie ale chce temu jakoś zaradzic.

Moim zdaniem może mieć na to wpływ silnik od cymy ale nie mam jak tego sprawdzić bo nie posiadam innego .

Spiłowanie kilku zębów blokady przeciw powrotnej też nie ma sensu ponieważ i tak przez przełożenie zębatki zatrzymują się w różnych pozycjach.

Zastanawiał bym się czy dołożenie jeszcze jednej sprezynki do blokady nie pomoże

Takie moje przypuszczenia, mogę się mylić ;)

Może ktoś już miał podobny problem ze swoją replika i wie jak temu zaradzić.

A co zrobiłeś ??

Bo przycięcie płytki selektora nic nie da bo jest duży luz i na 100% dobija do końca

Założyłem body i patrzyłem z góry po oddaniu kilku strzałów na semi w pewnym (losowym) momencie selektor się nie cofa i następują załączenie auto a co za tym idzie jedno kliknięcie to 3 strzały (Burst)

Zrobiłem wszystko

Spiłowałem przerywacz i selektor ,a problem wciąż istnieje.

Mam zamontowane zębatki SHS.

Zamontowałem silnik do samego szkieletu (zauważyłem to już wcześniej) i oddałem trochę strzałów i znowu zębatka najeżdża na przerywacz i staje w miejscu i wiadomo kiedy chcę oddać strzał to następuje Brust .

Dziwne bo dzieje się to wtedy kiedy silnik jest już dość nagrzany i słychać ,że już trochę nie może uciągnąć i nie wykonuje pełnego cyklu bo brakuje mu mocy.

Może to być też wina baterii .

Więc czekam na uzupełnienie magazynów i zamawiam nową batke i silnik ;)

Chyba że ktoś zna jeszcze inne rozwiązanie :D

Przerywacz na początku piłowałem, nie polecam rozwiązania, musiałem dopasować nowy. Ze względu na konstrukcję trzeba mieć przerywacz, który w swoim gnieździe nie ma absolutnie luzu, dodatkowo chodzi swobodnie.

AB ustawiłeś na najsilniejszy? Jaki masz dokładnie setup?

Tak ustawiałem AB na najsilniejszy. Wydaje mi się że silnik nie blokuje się jak trzeba nie posiada on magnesów neodymowych czy coś, jest to stokowy silnik .

Mój setup

Szkielet RetroArms

Zębatki SHS 100:200

Przerywacz RetroArms

Tłok stokowy na razie bo z Madbulla pękł mi pomiędzy stalowymi zębami a wykonanymi z plastiku Nie polecam nikomu tego tłoka.

Sprężyna 120M