Voidstaff Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Witam, Od jakiegoś czasu (będzie już w sumie 1mc) dość regularnie gram w ASG. Odkąd kupiłem pierwszą replikę jaką była i jest (bo cały czas używam) M4 od Specna Arms (SA-B01-Half Tan), to co chwila dokupuję coś nowego do wyposażenia. Jakieś kamizelki taktyczne, chełmy itd. Wszystko dobieram w kolorystyce TAN... I tutaj pojawia się mój problem. Bo o tyle o ile kupiłem już prawie wszystko czego potrzebuję to mam bardzo duży problem z mundurem. Otóż tak jak wiadomo szukam czegoś w barwach pustynnych (kraj w sumie obojętny ale z tego co widziałem to mundury USA wyglądają całkiem dobrze) ale nie za bardzo idzie znaleźć coś w rozsądnej cenie. Kolejna sprawa to rozmiarówka i problem jest z nią taki że jestem dość wysoki i chudy (181cm) i rozmiar S jest za mały (na długość) a M za duży (na szerokość). Widziałem na gunfire.pl całkiem fajnie wygladający mundur (koszulka taktyczna i spodnie) za 260zl ale boję się że będzie zbyt worowaty (pytałem ich za pośrednictwem formularza ale nie są w stanie mi odpowiedzieć na to pytanie). Zna może ktoś taki że tak to ujmę FIT mundur? Pozdrawiam, Voidstaff Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Na allegro masz cale sterty D3C i trochę mniej pustynnego marpata w różnych rozmiarach Quote Link to post Share on other sites
Voidstaff Posted January 27, 2016 Author Report Share Posted January 27, 2016 Ok, dzięki za odpowiedź. Znalazłem coś takiego w całkiem niskiej cenie i zastanawiam się czy warto to kupować. http://m.armyworld.pl/product-pol-5168-Koszula-Taktyczna-Pod-Kamizelke-Combat-Shirt-Helikon-Tex-z-Ochraniaczami-Nowy-MP-CAMO.html http://m.armyworld.pl/product-pol-5508-Spodnie-Bojowki-SFU-NEXT-Helikon-tex-PolyCotton-Ripstop-Navy-Blue-Nowe.html Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Kup sobie Dppm brytyjski. Ubacs na pewno bije na głowę ten helikonu. Cena także niższa, w dodatku kontrakty, więc jakość dużo lepsza. Wysłane z mojego SM-T311 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Voidstaff Posted January 27, 2016 Author Report Share Posted January 27, 2016 Faktycznie wygląda na lepsze rozwiązanie ale mam kilka wątpliwości, otóż rozmiarówka jest trochę obszerniejsza a tak jak pisałem jestem dość specyficznych wymiarów. Druga rzecz to zwykły top do munduru a z tego co czytałem to pod kamizelkę lepsze są combat shirty. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Potrzebujesz górę munduru, to kupujesz górę. Potrzebujesz ubacs( pod kamizelkę), to kupujesz ubacs. Jaki problem ? Na przykład tutaj http://art-fox.pl/bluzy-i-koszule-brytyjskie-pustynne-desert-dpm-c-3_164_9_11.html W dodatku na Allegro pełno tego jest. Quote Link to post Share on other sites
Voidstaff Posted January 28, 2016 Author Report Share Posted January 28, 2016 Tak, właśnie teraz zauważyłem że mają wszystko od kurtek po combat shirty. Dzięki wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts