borygoGNLS Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Witam. Od niedawna mam RK-05 i nie mogę przełączyć trybu ognia z pojedynczego ma tryb ciągły. Podczas strzelania pojedynczym i chcąc ciągłym muszę z powrotem zabezpieczyć, wtedy dopiero mogę ustawić ciągły i dalej pojedynczy. Niestety nie działa to w drugą stronę mimo iż przełącznik trybu ognia wpada w zapadkę ciągłego. Proszę o pomoc i z góry dziękuje, pozdrawiam. Przy okazji prosiłbym również o radę jak przerobić ten przełącznik aby wpadał w zapadki trybów bardziej "stanowczo" ponieważ są luzy i tak jakby przełącznik chciałby być bardziej dociśnięty do komory zamkowej. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Sprawdziles ulozenie plytek selektora ognia? Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Problem nie tkwi w korpusie repliki, tylko w gearboxie, dźwignia selektora mało precyzyjnie przesuwa płytkę selektora. wyciągnij gearboxa z korpusu i załóż wtedy bezpośrednio dźwignię do gearboxa i sprawdź jak cały mechanizm pracuje. Sprawa "pewnego kliku" do rzecz drugorzędna: po pierwsze ściągnij dźwignię selektora, kombinerkami (lepiej imadła użyć) dognij dźwignię w stronę korpusu, doginaj na wysokości otworu osi, wokół której dźwignia się obraca, po czym całość porządnie dokręć (śrubę dokręcającą lepiej wymienić na jakąś z łbem sześciokątnum albo z imbusem/torxem). Quote Link to post Share on other sites
borygoGNLS Posted February 20, 2016 Author Report Share Posted February 20, 2016 Dziękuje serdecznie, zabieram się do roboty. Napiszę później o rezultatach. Quote Link to post Share on other sites
borygoGNLS Posted February 20, 2016 Author Report Share Posted February 20, 2016 Przepraszam ale jeszcze jedno pytanko. Są gdzieś dostępne wskazówki, schematy odnośnie rozkładania i składania? Chodzi mi bardziej o kolejność i na co zwrócić szczególną uwagę podczas demontażu. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Youtube - https://www.youtube.com/results?q=ak+boyi+disassembling Quote Link to post Share on other sites
borygoGNLS Posted February 20, 2016 Author Report Share Posted February 20, 2016 Youtube - https://www.youtube....i disassembling niestety nie mogę znaleźć konkretnego filmiku odnośnie "erki". Są odnośnie CYMy ale poszukam dalej, chyba że znasz jakąś konkretniejszą podpowiedź. Tak czy inaczej dziękuje serdecznie na naprowadzenie, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
borygoGNLS Posted February 20, 2016 Author Report Share Posted February 20, 2016 Dobra, sprawa załatwiona i uważam temat za zakończony :icon_lol: . Chciałbym wszystkim serdecznie podziękować za rzetelną pomoc, pozdrawiam :maniak_luzik: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts