Gr4b4rz Posted February 25, 2016 Author Report Share Posted February 25, 2016 Dobra dla Ciebie specjalnie zrobie lustrzanką :D http://postimg.org/gallery/2vk0dsnbo/bec6014c/ Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Ty nie widzisz że przerywacz jest wytarty ? Do wymiany. Kostkę też bym wymienił... Zastanawia mnie czy czasem wkręt który trzyma tą blaszkę nie styka się z bolcem w kostce. Naciskając spust mógłbyś powodować zwarcie na szkielet GB. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted February 25, 2016 Author Report Share Posted February 25, 2016 Na prawde tak małe starcie może powodować problem? No dobra do wymiany. śrubka nie dotyka blaszki w kostce na pewno. jest tam pare mm. przerwy pomiedzy czubkiem tego wkreta a samą blaszką. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted March 3, 2016 Author Report Share Posted March 3, 2016 Wymieniłem przerywacz na retro arms CNC. oraz kostke stykowa. niestety kostka jest lipna i nie pasuje. tzn. musialbym ja dopasowac wiec wymieniłem tylko ten przerywacz kostki stykowej. a reszta jest stokowa efekt? jak na filmie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Brak zabezpieczenia nie obwiniaj przerywaczem. Coś źle złożyłeś. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 Przerywacz chodzi luźno i ładnie, Czy jest możliwość aby skrzydełko selektora nie przesuwało poprawnie płytki selektora? wrzuce też starą kostke i sprawdzę czy na niej tez jest ten problem. Albo może masz jakieś sugestie? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Safe daje nam płytka selektora która popycha krzywkę, ta zespolona z ramieniem wewnątrz GB podnosi się tak aby spust nie miał prawa chodzić. Albo źle to ramie założyłeś albo krzywka pod selektorem coś się skaszaniła. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 Ta płytka selektora od początku wydawala mi sie jakaś felerna. w starym gb była trochę wygięta na banana. ale w nowym szkielecie siedzi elegancko i przesuwa się luźno. spróbuje ogarnąć inną krzywkę i zobaczymy co się da zrobić, Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 Update: a może wyjść też problem spasowania body z GB? Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 Krzywka wymieniona na stok Cyma (grubsza większa ogólnie według mnie lepsza) teraz problem jest taki że w ogóle nie ma reakcji na zmianę trybu. w Gb od CYMY którą robiłem wcześniej te krzywka chodziła zreszta jak cała replika. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Albo GB się nie układa w korpusie, albo masz coś nie tak z kołkiem pod selektorem, albo po prostu nie ogarniasz tego :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted March 8, 2016 Author Report Share Posted March 8, 2016 w sumie gadałem z jednym ziomkiem, ktory powiedzial mi co jest nie tak. Są jakies filmiki na yt które ukazują jak dopasować "kowadełko" kostki stykowej z przerywaczem? Bo to tam jest problem. ustawilem jak należy na sucho sprawdziłem i może działało 5 minut ponieważ za duzo ryłem z zmianą typu ognia i sie spieprzyło. chodzi mi o filmiki które ukazuja jak zniwelować tą skaze Vdwójek xxx. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted March 9, 2016 Author Report Share Posted March 9, 2016 Okej udało się. spiłowany przerywacz zdał egzamin :> Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts