Tadzwirz Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Witam serdecznie,proszę o pomoc w doborze zębatek a konkretnie chodzi mi o dobór przełożenia tak aby nie zwiększać za bardzo i tak dużego ROFa ale zarazem odciążyć w jakimś stopniu silnik który na standardowych 18:1 się dość mocno grzeje. Konfiguracja sprzętowa: -silnik GFC tornado F2 H.Speed -M120 -Li-po7,4 -Kable modelarskie ( AWG 16 o ile pamiętam ) -Tłok niebieski SHS Nie zależy mi na jakiejś super ultra kosiarce tylko na sprawnym działaniu całego zestawu, silnik dobrze wyregulowany, GB wypodkładkowany poprawnie, jak bym stracił trochę rofa też bym nie narzekał. Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 SHS 100:200 lub 100:300 odciążą trochę silnik i trochę zmniejszą ROFa, poza tym gdybyś chciał kiedyś użyć ich w replice z M150-160 to nie musisz kupować nowych zębatek. Te silniki mają już to do siebie, że się mocno grzeją. Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted March 5, 2016 Author Report Share Posted March 5, 2016 Okej dzięki wielkie :) A które z nich będą lepsze ? czy to raczej nie ma większego znaczenia ? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 Większych różnic przełożenia między nimi nie ma, aczkolwiek ja bym raczej wybrał 100:200, są po prostu bardziej uniwersalne. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 Ja myślę, że warto sprawdzić podkładkowanie, skoro silnik robi się gorący. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts