Wlepo Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Zakupiłem używana replikę ET551, jakiś tani chinol. Sprzedający zapewniał, że wszystko gra tylko baterie słabe. Po wymianie okazało się, że "żyje on własnym życiem", tzn: Uruchamianie lewym przyciskiem (po przytrzymaniu), brak regulacji jasności, brak możliwości wyłączenia, baterie umierają mniej więcej po 2 godz. Od czasu do czasu zadziała jak należy. Jedyne z czym nie ma problemów nigdy to zmiana kolorów. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Gasi się wciskając dwie strzałki na raz. Odpalanie lewą dawało bodajże wszystkie 20 poziomów jasności, a prawą 5. W wielu Eotechach jest auto off po 2h, więc może dla tego gaśnie. Link to post Share on other sites
Wlepo Posted March 8, 2016 Author Report Share Posted March 8, 2016 Wiem jak się obsługuje ET, czym włączą i wyłącza. Gdy uruchomi się lewym nie ma żadnej regulacji jasności (jak pisałem - raz na jakiś czas da się go uruchomić normalnie i działa wtedy regulacja - przez chwilę). Czasami wciśniecie i przytrzymanie dwóch mimo powtarzania tego nic nie daje. Dopiero wyjęcie baterii jest w stanie go wyłączyć. Po tych dwóch godz. gdy wyłączy się sam, uruchamia się tylko na chwile i świeci bardzo blado. Link to post Share on other sites
Wlepo Posted March 8, 2016 Author Report Share Posted March 8, 2016 Problem rozwiązany. Po rozkręceniu okazało się, że styki "taśmy od klawiatury" są czymś poklejone. Po wyczyszczeniu wszystko pięknie chodzi. Link to post Share on other sites
Recommended Posts