Thompson1234 Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Witam Przepraszam za założenie nowego tematu dotyczącego tych butów, ale nie znalazłem odpowiedzi na jedno z moich pytań a na drugie pytanie odpowiedzi były sprzeczne, więc nie wiem :) 1) Potrzebuję buty na lato, to znaczy na temperatury 25-35 stopni. Czy ktoś z was użytkował je w takich temperaturach i mógłby powiedzieć jak z komfortem termicznym i poceniem się stopy? 2) Buty użytkowałbym codziennie, głownie w mieście - tak mniej więcej 4-8 km dziennie (czasem więcej). Czy możenie mi powiedzieć jak jest ze ścieraniem się podeszwy? Jak oglądałem te buty w lokalnym sklepie, to podeszwa wydała mi się dość miękka. Z góry dziękuję za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Ja nosiłem je dość często w lecie i reszcie roku.Mi osobiście nosiło się je dobrze. Nie było za gorąco a stopa nie pociła się przesadnie. Podeszwa ściera się tylko delikatnie ale nie do tego stopnia żeby na cokolwiek to wpływało. Quote Link to post Share on other sites
Thompson1234 Posted March 20, 2016 Author Report Share Posted March 20, 2016 Dzięki za odpowiedź :) Czyli rozumiem, że przy +35 jak to było w zeszłym roku, powinienem dać radę przeżyć i nie "przemoczyć" butów od środka? XD A co do ścierania, to zastanawia mnie jeszcze to, gdzie w nich chodziłeś bo w desantach w ciągu 2 miesięcy łażenia po mieście starłem na pięcie 3 mm, a podeszwa w MON 920 zdaje mi się być miększa. Jeśli chodzisz głownie po lesie, to wiadomo, że podeszwa będzie w lepszym stanie, więc wolę się upewnić :) Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Dobre skarpetki i nie zapocisz ich ;) Ja latałem w nich po mieście codziennie po kilka/kilkanaście kilometrów i nic im się nie stało :D Quote Link to post Share on other sites
Thompson1234 Posted March 20, 2016 Author Report Share Posted March 20, 2016 Jeszcze raz dzięki :D A są jeszcze jakieś inne buty w podobnej cenie, które byłyby lepsze czy raczej ciężko? Bo jak nie znajdę nic innego, to chyba będę zmuszony kupić te :) Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Możesz polować na amerykańskie kontrakty i to chyba tyle z butów pustynnych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts