Ślepak Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Dziś przyszedł do mnie taki tłumik: Problem polega na tym, że przejściówka, która znajduje się w środku elegancko się wkręca i wykręca. Problem leży już w tym, gdy chcę wkręcić tłumik ognia (bez przejściówki 14mm) do repliki. A replika to FC-A104B. Tłumik wkręca się krzywo. Ba! Jeden obrót i dalej nie idzie, bo się blokuje. Starałem się go jakoś ustawić i nic. Nadal chce się wkręcać krzywo. Sam tłumik na takie dwa wcięcia na tego dzyndzla, który go blokuje. No ale nie sądzę, by tutaj leżał problem. Można to jakoś naprawić bez nowego gwintowania? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 31, 2016 Author Report Share Posted March 31, 2016 Temat do wywalenia i zamknięcia. Tłumik ma gwint 22mm, a w replice jest 24mm. Trzeba nagwintować i po kłopocie. Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Tak offtopowo, możesz podać jakiej jest długości? chciałem coś takiego w suczce zrobić, ale nie chcę podcinać precki. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 31, 2016 Author Report Share Posted March 31, 2016 Sam tłumik wygląda tak jak na zdjęciu przy tym, na jakiej długości powinien być mniej więcej nakręcony na gwint. A mierzy sobie 8,5cm długości, więc precka 300mm chowa się spokojnie w tłumiku, choć będzie trochę wystawać już w tym lejku, w środku. http://postimg.org/image/yf0v3ubox/ Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted April 1, 2016 Report Share Posted April 1, 2016 choć będzie trochę wystawać już w tym lejku, w środku. dokładnie tak mam ze stockowym urządzeniem wylotowym, delikatnie (jakieś 5mm) wystaje w lejku. Patrząc na szyny, chyba mamy podobny pomysł, ja jeszcze mam na pokrywie samoróbę zrobioną, taki klon alfa ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts