Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SA 80 - a może tak?

Guest Kret

Recommended Posts

To zrobił koleś z Nowej Zelandii: KJW Ruger Mk1 włożony w sprężynę.

10014036qm.jpg

Jasne, semi auto, ale to akurat wymóg środowiska - w NZ nie wolno używać ognia ciągłego.

W Polsce ktoś przerobił swego czasu w ten sposób MP5, używając .45 UHC gazowego jako "wkładu", ale to było ze dwa lata temu - nie pamiętam dokładnie, kto i gdzie to zrobił (chyba ktoś to zrobił jakiejś pani z Warszawy albo Szczecina, zakładali zdaje się wtedy grupę snajperską...).

To tak tylko gwoli refleksji nad ludzką pomysłowścią w obliczu surowości Prawa, ale może akurat komuś to coś przyniesie.

Pozdrawiam

Kret

siła to jedyny atut brzydkiego rugera ( za taką cenę ) stąd ludzie wkładaja go do różnych innych rzeczy ( u nas we wrocku jest np jeden włożony do kolby od SKS ), ale w tym przypadku wygląda to..hmm..kupaśnie, już lepiej było zastąpić oryginalny chwyt ( ten w springu jest nawet wydrążony, kilka chwil z nożem i viola ) i spust, by się z tego lepiej strzelało. długą lufę maskuje tłumik jak wiadomo dobrze, można pokusić się o bipod. Ja raczej skłaniam sie w stronę wymiany bebechów elektryka od tej cudownej broni ( dużo informacji na forach brytyjskich jeżeli ktoś głębiej zainteresowany ).

Byli tacy co i w Polsce próbowali (bebechy od porządnego elektryka włożyć). Nie słyszałem, żeby komuś się to naprawdę udało.

Ostatnio "chodziły plotki", że za SA80 ma się wziąć TM. Może warto chwilę poczekać i zobaczyć czy plotki przyobleką się w ciało... :wink:

-

ależ zapewniam cię że nadal tacy są ( :P ), najczestsze działajace w miarę połączenie to beebchy FAMAS wsparte silnikiem od P90 ( tak ogólnie ) ale to nie dział odpowiedni ( gazowe ), w każdym razie G-box ver 2 sie nienadaje zbytnio ( :P z mojej G3 )

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...