Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

VFC Avalon Calibur CQC DX Vs. UMAREX/VFC HK416

Recommended Posts

Witam jestem nowym uzytkownikiem forum wiec chcialem sie najpierw przywitac :icon_smile:

interesuja mnie te repliki

ta:

http://www.redwolfai...QC_DX_Black.htm

Vs.

ta:

http://www.redwolfai...K416_V2_AEG.htm

Generalnie nie chodzi mi o jakies tam oznaczenia etc tylko o bebechy, nie lubie co chwila czegos poprawiac i zmieniac, wole juz na poczatku miec porzadny sprzet. Ktora z replik bedzie solidniejsza, raczej nie planuje podkrecac i robic z niej potwora ale jakby jakies czesci wymagaly wymiany juz z marszu to tez nie ma z tym problemu. Wiem ze lufa i gumka hopa leci na dzien dobry a po za tym?

Ps. moze to byc bez znaczenia ale mieszkam za granica i wygodniej bedzie mi z zagranicznych sklepow korzystac niz z polskich.

W VFC motor jest przeciętny. Można też rozważyć wsadzenie mosfetu żeby poprawić reakcję na spust. Obie repliki są wspaniałe jeśli chodzi o wygląd i spasowanie, różnica tutaj będzie tylko w ficzerach (ambi selektor i zwalniacz maga w Avalonie), obie repliki robi vfc, do Avalona dostaniesz kuferek i pewnie jakiś certyfikat że to je Avalon i najwyższa jakość wykonania jest, bo panie Avalon. Motor, guma, lufa na dzień dobry do wymiany, tak czy siak.

Ale generalnie dobry wybor? Czy lepiej wybrac cos innego? Bo w sumie presji nie mam na cos konkretnego a to mi sie tylko wizualnie spodobalo, hajs w zakresie do 400-500€ tez w sumie bez problemu.

Btw dziekuje za pomoc :)

Edited by zerth

VFC, jeśli nie chcesz pierdyliard FPS i ROF dzidy laserowej jest jak najbardziej bardzo dobrą repliką. Jeśli już trzebaby się czegoś uczepić to właśnie wyżej wspomnianego silnika, zmień na coś ala G&P M140. Lufe polecam promyka, gumka niebieski Madbull. Po tym bdsz miał cud miód i orzeszki ;)