Gawron10001 Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Witam, tak jak w tytule, replika czasem pluje kulkami, czasem strzela ale też nie podkręconymi bo lecą na parę metrów, gumka była wymieniana jakiś... rok temu ? Ktoś wie jaka może być przyczyna? A! I na maksymalnym dokręceniu hopka zawsze pluje kulkami :/ Jakieś sugestie ? Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 -sprawdzić czy gumka jest dobrze założona, przy okazji wyczyścić lufe -sprawdzić na innych magach Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Kupiłem w tym tygodniu magi do AUGa na 70, czy 80 kulek, noname'y, pewnie Battleaxe i nie polecam serdecznie. O ile Wcześniej replika strzelała naprawdę dobrze (440FPS, lufa Promyka), tak na tych magach zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Kulki raz latały dobrze, raz w kosmos, raz w prawo, a raz w lewo, dodatkowo często kulka był "wypluwana" z lufy na 10m... Poza tym, bez dopchnięcia maga ręką, oczywiście nie podawały, bo jakoś krzywo w gnieździe siedzą. Na stockowym hicapie wszystko działa jak należy, a replika strzela ślicznie prosto i daleko. Może u Ciebie jest to samo? Jak włożysz kulkę ręcznie, bez magazynka i będzie strzelało normalnie, to możliwe, że to magazynki, jeśli nie, to jakieś problemy z poprawnym ułożeniem dyszy względem komory na przykład. Na Twoim miejscu sprawdziłbym, czy sprężyna dobrze dopycha komorę do GB, rozłożył i poprawnie złożył komorę hopka, sprawdził gumkę, czy z kołnierzem wszystko w porządku, czy się nie podwinął itp. A na końcu przestrzelał na wielu różnych magach. Jak to nie pomoże, to nie wiem :P Quote Link to post Share on other sites
Gawron10001 Posted April 25, 2016 Author Report Share Posted April 25, 2016 Hmm, nie zwróciłem uwagi na magi a też mam low capy od battleaxe i nie zwróciłem na to uwagi, tyle że zaczęło się to dziać jakiś tydzień temu. I gumkę tez sprawdzałem a raczej wymontowalem i wmątowałem. Hmm widzę ze tobie to samo co mi, czli czasem wypluwa czasem strzela krzywo.... dziękuję wam obu za pomoc :) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
mowe22 Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 Sprawdź również pracę dyszy. Skoro zaczęło się to dziać nagle, gdy nie wymieniałeś ani gumki ani magazynka, możliwe że uszkodziła się listwa popychacza. Spróbuj wepchnąć dyszę palcem, sprawdź czy powraca prawidłowo, albo zaobserwuj pracę dyszy przy strzale. Quote Link to post Share on other sites
Gawron10001 Posted April 27, 2016 Author Report Share Posted April 27, 2016 @mowe22 Rzeczywiście.... dysza nie zawsze wraca na "luz" jak sprężyna jest też na luzie :/ Czyli listwa popychacza ? Quote Link to post Share on other sites
Gawron10001 Posted April 27, 2016 Author Report Share Posted April 27, 2016 Jednym słowem dysza pracuje jak chce, ale nie zawsze jest luźna :/ Quote Link to post Share on other sites
mowe22 Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 Dysz nie zawsze wraca na "luz" po oddaniu strzału Silnik po odcięciu prądu nadal sie kręci siłą bezwładności, naciągając lekko popychacz z dyszą Chodzi o to czy przy każdym strzale dysza wykonuje ruch w tył i do przodu Quote Link to post Share on other sites
Gawron10001 Posted April 28, 2016 Author Report Share Posted April 28, 2016 Nie, nie zawsze, jednakże listwa wygląda w porzadku, tak samo dysza (rozkreciłem GB) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
mowe22 Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 (edited) W takim razie tutaj leży problem Jeśli dysza nie pracuje poprawnie to sprawdź czy ma pewno dobrze jest zamocowania w listwie popychacza, czy sama listwa na pewno nie jest uszkodzona oraz czy sprężyna nie spadła Możesz wrzucić zdjęcia GB? Edited April 28, 2016 by mowe22 Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 (edited) Odchudź/przeszlifuj listwę drobnym papierem tak żeby jej nadto nie zmatowić i posmaruj (odrobinę) smarem silikonowym. Do tego skróć sprężynę listwy o 1 - 2 zwoje. A to wszystko oczywiście jeśli listwa jest nieuszkodzona. Edited April 28, 2016 by progressive Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts