ZłyDuch Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 (edited) Cześć. Podczas poszukiwania gogli, wpadłem na ofertę sklepu military-zone.sklep.pl. Oferują oni gogle Bolle Defender za 89 złotych. Cena niska, patrząc na to, że są to jednak Bolle. Na allegro trafiłem na defendery w cenie 199 zł. Czy ktoś z was kupował w w/w sklepie? Jaką mam gwarancję, że są to rzeczywiście oryginalne Bolle, a nie okulary sklejone przez małe chińskie rączki za miska riziu od Zachód-Pan? Sklep wygląda mi na obracający sprzętem z demobilu, aczkolwiek w opisie przedmiotu jest wzmianka, że gogle są nowe i nieużywane. Link: http://military-zone...alistyczne.html Edited April 26, 2016 by ZłyDuch Quote Link to post Share on other sites
awasil28 Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 Na eBay chodzą po około 20 dolców, ale głównie ze Stanów Zjednoczonych, a tam jest zawsze taniej. Generalnie nie ma nigdzie informacji odnośnie ich wytrzymałości itd. Sent from Nexus 6p Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 (edited) Swego czasu na Armyworld były Defendery używane (ale chyba tylko na zasadzie, że kupione i wrzucone do magazynu, bo śladów użytkowania brak) za 60zł. Moje zatrzymały już niejedną kulkę i nie zrobiło to na nich wrażenia. Ich minusem jest parowanie (ale ja się mocno pocę i z ochrony oczu jakiej używałem do tej pory tylko ESS NVG nie parowały) i szerokość - bez hełmu wygląda się w nich jak rekin młot. Plusem z pewnością wytrzymałość i to, że mieszczą okulary korekcyjne. Edycja: nt. sklepu się nie wypowiem - pierwsze słyszę o nim. Edited April 26, 2016 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
roball44 Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 Jeszcze tutaj znalazłem w tej samej cenie z podobnym opisem: http://sklepikmysliwski.pl/pl/p/Gogle-BOLLE-balistyczne/5112 . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts