_Czarny_ Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 tak się zapytam czy ktoś połasił się na te gogle kiedyś ? Złożyliśmy zamówienie w sumie u bezpośredniego dystrybutora w Polsce i czekamy na dostawę, ale ma ktoś może doświadczenie z nimi i się podzieli. P.S. Do kochanych modków / adminków, nie łączcie proszę tematu z tym poniżej, to dwa różne produkty, różnią się też ceną i to sporo ;) http://forum.wmasg.pl/topic/81514-revision-desert-locust/ Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted June 7, 2016 Author Report Share Posted June 7, 2016 W końcu gogle dotarły do Polski, teraz czekam na dostawę kuriera. Jak tylko się pojawią w moich łapskach to dam znać z pełnym opisem i wrażeniami :) Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted June 8, 2016 Author Report Share Posted June 8, 2016 (edited) Ok, gogle dotarły, DPD oczywiście pomimo naklejki "Delikatnie, ostrożnie" dosyć mocno sponiewierał opakowanie ... Do samego wykonania oprawek, paska czy szybek nie mam zastrzeżeń. Za to wentylator wyje tak że aż uszy więdną. Macie jak to brzmi ... https://drive.google...YU9Gb2JNOHUxdTg Sugerowaliśmy się recenzjami w necie oraz prezentacją tych gogli z 2011 roku, link poniżej będzie. Napisałem do Revisiona czy to taki ficzer jest czy to faktycznie uszkodzone, zamówiliśmy dwie pary i ciężko mi uwierzyć że obie są popsute. Napisali w formularzu że dadzą znać w ciągu 24 godzin. Edited June 8, 2016 by _Czarny_ Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted June 10, 2016 Author Report Share Posted June 10, 2016 Revision nadal mi nie odpisało, niestety, miło z ich strony nie ? ;) Jak pisałem w innym wątku, kumpel który ze mną zamawiał gogle znalazł sposób na wyciszenie i dźwięk przestał u niego być straszny, poczłapię dzisiaj w jego ślady, porobię fotki, i opiszę co i jak. Dam znać co wyszło :) Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted June 10, 2016 Author Report Share Posted June 10, 2016 (edited) Fotek mi się robić nie chciało, ale faktycznie jest lekko ciszej. Kumpel planuje rozebrać wentyl i zobaczyć co da się zrobić, ja pewnie po prostu dam inny cichszy wentylatorek, Wymiar to 15x15m natomiast jeśli ktoś wywaliłby pewne elementy i zrobił własny stelaż to można tam wcisnąć i spokojnie 20 :icon_razz: Edited June 10, 2016 by _Czarny_ Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted June 14, 2016 Author Report Share Posted June 14, 2016 W dniu wczorajszym miałem okazję przebywać w goglach jakieś dwie godziny, wykonywałem pracę fizyczną gdzie potrzebowałem zabezpieczenia oczu, więc okazja jak znalazł ;) Moje wnioski są następujące: Bez wentyla, gogle z czasem powolutku zachodziły mgiełką, a że wytwarzam duuużo ciepła to całkiem nieźle o nich świadczy, powłoka antyfog którą tak się chwalą coś jednak daje. Z wentylkiem na High nie było absolutnie żadnych problemów, do "hałasu" się chyba przyzwyczaiłem bo momentami nawet go nie zauważałem ;) Nie spodobało mi się to że wizjery potrafią mieć inny kształt względem siebie, np mój ciemny jest bardziej wygięty przez co uciska mi kości policzkowe no i gogle lekko odstają od twarzy, za to biały wizjer jest idealnego kształtu do mojej facjaty (z tego korzystałem podczas prac) i gogle bardzo przyjemnie się nosiło. Ciekawi mnie czy da się przyciemniany wizjer lekko wyprostować ;) Teraz najważniejsze pytanie, czy warto. Tu jest pewne pojęcie względne, bo w zasadzie opcja z wentylatorkiem to nic innego jak zwykłe Desert Locusty z mocowaniem na górze (da się to zrobić własnoręcznie od biedy) plus pojemnik na batkę z elektroniką i wentylkiem. Jeśli ktoś ma zacięcie elektryka / elektronika lub zwyczajnie niema kaski to raczej polecam zakup zwykłej wersji, wentyle montować sobie samemu. Natomiast jak ktoś jak ja niema do tego zbyt zdolnej ręki to opcja jest niezła tylko trzeba wyciszyć troszkę wentylator lub go po prostu wymienić na cichszy (co będę robić). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts