Ślepak Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 Cześć. Nie wiem gdzie tego szukać, bo nic na ten temat nie znalazłem. Pytanie dotyczy kolimatora od Theta Optics 1x30. Mianowicie chodzi o pokrętło jasności. Jak kupiłem, chodziło sztywne i fajnie z wyraźnym klikiem przy każdej regulacji jasności, tak teraz to pokrętło lata dość luźno i wyraźnie się uniosło. Da radę to jakoś dokręcić? :/ Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 Podeślij fotkę. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 6, 2016 Author Report Share Posted May 6, 2016 http://s32.postimg.org/qyaqvk1l1/WP_20160506_19_20_16_Pro.jpg Teraz? Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 Serio? Weź odkręć to co się da i pokaż środek tego pokrętła. W nim jest zapewne bateria, a pod spodem pewnie jakieś śrubki, które odpowiadają za docisk. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 7, 2016 Author Report Share Posted May 7, 2016 (edited) Nie ma żadnych śrubek. Jakby były, to bym nie zadawał tego pytania. EDIT: Naprawione. Należało wykręcić aluminiowy pierścień, który jest pod baterią (co nie było łatwe), po tym zdjąć płytkę ze stopniami jasności, a pod spodem dokręcić śrubki. Ja to zrobiłem na tyle mocno, że ledwo się kręci. Ale działa! :D Do zamknięcia. Edited May 7, 2016 by Ślepak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts