swat0284 Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Czołem, mam problem z magazynkiem do tej repliki, mianowicie dolny zawór nie jest szczelny, jego sprawność oceniam na 20-30%. Kupiłem więc nowy i wymieniłem, niestety ten też nie trzyma gazu, sprawność około 90-95%. Są jakieś wytyczne odnośnie wkręcania dolnego (małego) zaworu? Może coś robię źle? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 (edited) Mauser :icon_mrgreen: Rozkręć i przesmaruj go delikatnie olejem silikonowym. Dokręcasz standardowo czyli mocno. Z zaworami różnie bywa, tym bardziej w chińskich shitowych magach. One ciekną same z siebie :icon_razz: Edited May 11, 2016 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Mozesz przed wkreceniem owinac zaworek jedna warstwa tasmy teflonowej (tylko z wyczuciem). To tez moze poprawic szczelnosc. Tak jak rumak napisal-Meister ma gowniane magazynki. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 (edited) Możesz pokombinować przekładając wkłady z dolnego zaworka do obudowy z drugiego zaworka. Sam tak teraz zrobiłem i przywróciłem do życia maga od Army. Ale przy chińskich magach to i tak gra na zwłokę gdyż prędzej czy później znowu zacznie przeciekać. Najlepsze co można zrobić to zostawić tego maga jako dawcę części lub sprzedać go i kupić od WE. Edited May 12, 2016 by rumak Quote Link to post Share on other sites
swat0284 Posted May 12, 2016 Author Report Share Posted May 12, 2016 Ok, postaram się to zrobić dziś, Ogólnie to cieknie z tej iglicy, jakby się nie dociskała do końca Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts