tr3sor Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Witam serdecznie wszystkich maniaków jak i nowicjuszy (takich jak ja) Jakiś czas temu postanowiłem zacząć przygodę z ASG. Zakupiłem replikę (po dość długim wertowaniu forum jak i youtube) wybór padł na RK-02 BOYI. Postrzelałem do puszek co by obyć się trochę zarówno z samą repliką jak i torem lotu kulek itp. Następnie aby "zabawkę" troszeczkę "udekorować" zainwestowałem w szynę i "pseudo" kolimator. szyna - https://www.militaria.pl/action_sport_games/szyna_montazowa_r_i_s_do_serii_ak_16347_p7336.xml "kolimator" - https://www.militaria.pl/action_sport_games/kolimator_asg_20x30_mm_red_dot_15101_p6931.xml Sprzęt jakościowo pewnie z bardzo niskiej półki jednakże nie chce na początku przygody wydawać zbyt dużej ilości gotówki. (tak wiem jak chce taniej to militaria.pl to słaby wybór ;)) I tutaj powstał pierwszy problem aby kolimator trzymał się szyby trzeba było jedno z mocowań wstawić w wewnętrzną stronę plastikowego mocowania kolimator. Inaczej by po prostu całość nie była w stanie "docisnąć" się do szyny. I pytanie czy to mój błąd czy po prostu kolimator jest na inna szynę? Pytanie powyżej zadaję przy okazji, głownym celem wątku jest znalezienie "celów" Otóż przeszukując różnego rodzaju fora grupy fb itp nie mogę znaleźć miejsca gdzie można się swobodnie postrzelać z ludźmi aby nabrać ogłady w terenie i z żywym celem zamiast puszek. Więc chyba najważniejsze dla mnie pytanie, gdzie we Wrocławiu można się pobawić w ASG? Czy może istnieje na forum jakaś grupa która co weekend bądź co drugi weekend w mniejszym gronie niż na dużych impreza lata się pobawić? Na początek chętnie bym postrzelał nawet w 10 osób, ot żeby nabrać obycia i na własnym ciele się przekonać jak to jest dostać kulką :) (nie był bym sobą jak bym nie próbował, z około 15 kroków pod kolona i strup już tydzień się trzyma i zejść nie chce :)) Pozdrawiam tr3sor Quote Link to post Share on other sites
tr3sor Posted May 12, 2016 Author Report Share Posted May 12, 2016 (edited) tak musiałem namieszać aby kolimator trzymał się szyny. Edited May 12, 2016 by tr3sor Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Niestety ten "koli" z powodu swojej taniości tak będzie miał. Po prostu to rzeźba z 11mm wiatrówkowej szyny na 22mm. Możesz mieć problem z ustawieniem punktu celowania. A gdzie i z kim, odpowiedź znajdziesz w dziale for regionalnych lub wpisując w Google frazę " Wrocław asg". Miłej zabawy. Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Juz lepiej było kupić Hawke za 99.99 jesli chodzi o kolimator, ten co wybrałeś to straszne badziewie niestety. Jesli kupiłeś przez Internet to wymień, masz 14 dni na to. Quote Link to post Share on other sites
tr3sor Posted May 12, 2016 Author Report Share Posted May 12, 2016 Niestety jako że "zajarany" chciałem już i teraz to poszło przez stacjonarny sklep :) Na szczęście celowałem w "niskie ceny" więc strata niewielka. O dziwo dzisiaj udało mi się to to ustawić tak że z 20-30-40 metrów kulka leci mniej więcej tam gdzie pokazuję laser z tego "kolimatora" mimo tego że jest on zamontowany nie w osi lufy. Dzięki za radę z forami regionalnymi... niestety tam nie ma zbyt wielu informacji ;/ miałem nadzieję że są tutaj użytkownicy z jakiś wrocławskich teamów którzy przygarnęli by świerzynkę na douczenie i wspólną zabawę ;) No ale jak się takowi nie znajdą zacznę wertować "lokalne fora" i pytać wujka (googla) czy takie "zgrupowania" się odbywają :) Dziękuję serdecznie za odpowiedzi i jakoby nie zakładać kolejnych wątków zakupiłem (bo podobno z hi capem nie wszędzie można strzelać) takie oto 2 "cuda" https://www.militaria.pl/cybergun/magazynek_mid-cap_king_arms_ak_-_110_kulek_ka-mag-28-v-od_p47410.xml Niestety pierwsze wrażenie... trzeba piłować / szlifować aby weszł do rk02 Następnie przestrzelane itp i podają często po 2 kulki. I teraz nie wiem czy to wina magów (orginalny high cap nigdy nie podał 2 kulek) Czy innych części ? komora hop up ? Zbyt mocno napełniony magazynek i przez to zbyt duża siła sprężyny w nim? Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Z ciekawości sprawdziłem podaną przez Ciebie konfigurację, maga faktycznie trzeba lekko podpiłować bo nie zatrzaskuje ale kulki podaje elegancko, wywaliłem ok. 70 kulek bez problemu. Kulki bez rewelacji bo Gold Fire .20 więc na lepszych powinno być tylko lepiej. Quote Link to post Share on other sites
tr3sor Posted May 12, 2016 Author Report Share Posted May 12, 2016 Wcześniej 0.25 teraz kupiłem 0.23 i niestety widać różnicę... na korzyść 0.25 A jako iż brak prec lufy i ogólnie jest to pełny stock (gumka hop up też mimo że daję radę [według mnie na tą chwile]) to są to uhm rockets`y ? czy jak to się tam piszę... w militaria.pl 0.23 kosztują 25pln za 3k sztuk 0.25 30 pln za 3k sztuk. Pewnie zostane za to zbesztany... ale jako że strzelam do puszek i "tarczy" to wychodząc postrzelać potrafię na "wyjście" wywalić tego 500-700. W realia polowe prawdopodobnie zakupię lepsze kulki... Nie mniej jednak na tą chwile te wydają się całkiem niezłe... Nie znalazłem jeszcze kulki która była by nie foremna... A przeszło już tego 4 butelki czyli jakieś 12k kulek. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Cymowskie magi trzeba dopasowywać do bojca. Właśnie podpiłowywując . Ze pobiera dwie kulki to może być problem spasowania układu dysza-komora-mag. Może się samo bopasuje , ale może i na serwis trzeba będzie dać, różnie bywa. Quote Link to post Share on other sites
Chudyzzz Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 mi z problemem podawania 2ch kulek pomogła wymiana komory hu :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts