Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP5 A5 AEG Umarex VS P90 AEG G&G

Recommended Posts

Witam serdecznie, ostatnio zastanawiam się nad kupnem kolejnej repliki, a że ostatnio można powiedzieć że zakochałem się w pistoletach maszynowych, a zarazem wiem że w okolicach wakacji będę miał przypływ pieniądza to postanowiłem zaszaleć i kupić replikę z wyższej półki jedną z nich jest MP5A5 od UMAREX'a :

...

a drugą P90 od G&G :

http://gunfire.pl/pr...DW-99-DST.html.

Moje pytanie brzmi, którą się bardziej opłaca? Czy jest możliwość żeby "latać" na stocku, która w razie "W" jest łatwiejsza w naprawie (dostępność części), jakie są za i przeciw. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

PS. Przeszukiwałem forum na temat tej dwójki, i nic nie mogłem znaleźć, a jeśli coś było to najprawdopodobniej przeoczyłem... Jeszcze raz pozdrawiam

I przy okazji, tak z ciekawości, wie ktoś dlaczego jest różnica w cenie pomiędzy wersją tan i black u tego P90? Z jakiegoś powodu mnie to bardzo zaintrygowało...

Edited by Glock19

"ze stali wytworzono magazynek, a z metalu kolbę, zaczepy pasa nośnego, mechaniczne przyrządy celownicze, oraz drobne elementy takie jak język spustowy, czy piny mocujące" gfc. Według ehobbyasia korpus jest stalowy. Ja bym się upewnił, ile w niej stali.

MP5-tki z korpusem z tłoczonej blachy stalowej i 90% stalowych elementów kosztują około 700 zł...

Edited by Ryzbor