Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

APEX R5 [Classic Army]

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 3 months later...

Zainspirował mnie temat http://forum.wmasg.p...m/#entry2108717

Posiadam replikę z serii APEX. Dokładnie Apex Mk13 Mod4. http://gunfire.pl/pr...Mk13-Mod4.html.

Kable i mosfet miały być na zdjęciach, ale nie umiem. Jak coś to proszę na PW. Przejściówka T-Connect - Tamiya w stocku. Generuje 395 - 400 FPS na kulkach 0.2g (sprzęt użyty do pomiaru - UFC). Niestandardowa metalowa komora Hop Up. Nie zmieścimy standardowej. Musielibyśmy frezować łoże w środku by taką komorę zmieścić. GB z szybką wymianą sprężyny (CA produkuje już wszystkie takie szkielety). Skupienie przy strzelaniu jest lepsze niż przy lufie PPS tej samej długości (363mm). Na zagranicznych stronach wyczytałem, że replika posiada sprężynę M110 i można montować M130. Nie rozbierałem GB. Nie ważyłem sprężyny. Wszystko pasowne, wyważone. Nie trzeszczy. Kolba malutkie luzy, ale to chyba normalne. Niezależnie od gumki i kulek potrafi wypluć dwie kulki przy pierwszych strzałach. ROF 12.5 na baterii Turnigy 7.4V. Upadła raz na beton. Działa. Póki co nie mam z nią problemów. Kupiłem w innym sklepie. Nie przestrzelona. Po wyjęciu z pudełka 280 FPS! Nie działał Blowback. Po rozłożeniu i złożeniu lufy z komorą oraz wymianie klipsa prędkość wylotowa jak trzeba ; ) Blowbackiem sobie głowy nie zawracam i sklepem też.

Poruszyłem temat ze względu na chęć poczytania wrażeń innych użytkowników ; )

Edited by smigly