ZłyDuch Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Cześć. Obecnie posiadam: - RK-02 Boyi - Lufa prometheus 460mm 6.03 - Komora HU ProWin do AK - Gumka systemy energy czarna - Dysza SHS 19.7mm - Kulki G&G 0,25g - Reszta stock Mam problem z hop upem. A w zasadzie dwa. Pierwszy - pod wpływem wibracji GB po strzale dystanser powoli schodzi do zera, całkowicie wyłączając hop upa. Śrubka, która powinna umożliwić jego zatrzymanie nie działa, ponieważ ta ze stockowej komory ma zły gwint a ta dołączona do ProWina nie ma kapelusza i nie ma czym zablokować dystansera. Sam hop up musi być ustawiony na praktycznie minimum, ponieważ w przeciwnym wypadku kulki lecą w kosmos. Zablokowałem dystanser taktycznym papierkiem, ale to nadal półśrodek. I tutaj rodzi się drugi problem - co któraś kulka leci w kosmos. Czy to problem mojego taktycznego papierka, komory HU, czy gumki? Spróbować z zieloną g&g? Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Mi na stockowej komorze z Boyi Systema razem z Promykiem też beznadziejnie kręciła, zmieniłem gumkę na fioletowego Promyka, komorę na czerwonego Elementa i od tego momentu jest super. Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted May 21, 2016 Author Report Share Posted May 21, 2016 Na razie zmieniłem dystanser na Airsoftpro typ H, zobaczymy, co to da. Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted May 23, 2016 Author Report Share Posted May 23, 2016 Wymiana dystansera stockowego na typ H od Airsoftpro zdaje się naprawiła całą sytuację. Stockowy można sobie z tą gumką i komorą rozbić o przysłowiowy kant dupy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts