Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zestaw dla zielonego w las

Recommended Posts

Kałachy Boyi, Force Core. MP5 Cyma, SRC. eMki Specna Arms, Evolution Airsoft. G36c Ares.

Okulary Bolle, ESS, Remington, Wiley X. Wybierz sobie Pan coś z tego do fleckterna :D

Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa

A masz co przenosić w tych kamizelkach? Bo pusta kamizelka wygląda śmiesznie, a szkoda wydać na kamizelkę choćby 100zł jeśli miałbyś w niej nosić tylko jeden magazynek czy małą butelkę wody. Lepiej wydać to na replikę. Jestem sceptycznie nastawiony do hełmów (w szczególności tych tanich). Grzeją w czerep (czyli bardziej się pocisz i zaparuje Ci ochrona patrzałek), a te tanie dodatkowo nie stanowią właściwie żadnej ochrony przed gałęziami czy ścianami. Na ochronę przed kulkami wystarczy kapelusz, który jest też tańszy.

To akurat prawda. Wieki temu marzyła mi się kamizelka obwieszona jak choinka - i manierka i camelback i przynajmniej 9 magów na sobie, kabura na klacie, no i oczywiście do tego magazynki do pistoletu, jakieś cargo i zrzutówka, apteczka itd. itd. Potem przyszło życie i zweryfikowało moje ambitne (i chore) plany - brak czasu i kasy sprawiły, że poszedłem w taniość. Kupiłem oporządzenie BW i na razie wystarcza.

Chodzi mi o to, że póki nie jesteś pewny przynajmniej na 99% czego będziesz potrzebował i czy w ogóle będziesz tego używał to nie ma sensu wydawać kasy.

W cenie Emersona czy TMC można sobie sprawić PT-2 od Miwo w dowolnym kamuflażu. Przy okazji, PT-3 i większych nie polecam, przy każdym przykucu ładują mi się pod żebra jak sztylet :icon_confused3: , do tego nie każda kamizelka da się z tymi wieżowcami nosić.

Edited by Emcet