Mateusz1988 Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Witam! Poszukuję bdb repliki p99 bądź p64. Czy jest możliwość zakupu takiej repliki? W temacie jestem kiepski. Czy taką replikę da się rozkładać jak prawdziwą broń? Mam egazaminy z tych ww pistoletów. Chciałbym na spokojnie w domowych warunkach poćwiczyć ich składanie i budowę. Ktoś pomoże wskarze punkt odniesienia? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 11, 2016 Report Share Posted June 11, 2016 (edited) Witam! Poszukuję bdb repliki p99 bądź p64. P99 to chyba tylko Maruzen i Umarex. O replice (airsoftowej) P64 nie słyszałem. Pomijam AEPy i tanie bazarowce. Czy jest możliwość zakupu takiej repliki? A czemu nie? W temacie jestem kiepski. Czy taką replikę da się rozkładać jak prawdziwą broń? Nie. Tylko broń palną (ewentualnie deko) da się rozłożyć tak, jak broń palną. Repliki są często pod tym względem bardzo zbliżone, ale nigdy w 100% nie oddadzą obsługi broni palnej. Mam egazaminy z tych ww pistoletów. To znaczy? Chciałbym na spokojnie w domowych warunkach poćwiczyć ich składanie i budowę. Jeśli nie masz pozwolenia na broń palną, to chyba pozostaje ci zakup broni pozbawionej cech użytkowych, czyli tzw. deko. Nie ma sensu zapoznawać się z budową broni palnej na replice ASG, bo to diametralnie różne konstrukcje. Ktoś pomoże wskarze punkt odniesienia? Ależ proszę: http://sjp.pwn.pl/sz...aj/wskaże.html Edited June 11, 2016 by Pietracha Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted June 11, 2016 Report Share Posted June 11, 2016 Co prawda moja rada jedynie wirtualnie będzie w stanie ci pomóc ale rzeczywiście będziesz miał replikę P99. Gra dostępna na Steam a nazywa się World of Guns. Dostepne sa różne modele, każdy model możesz prześwietlić, przepołowić obserwując działanie mechanizmów, rozebrać i złożyć. To co prawda manualnie nie pomoże ci zbytnio rozebrać prawdziwej broni ale w teorii coś Ci o budowie pistoletu powie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts