Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaki na co2?

Recommended Posts

Mam jeszcze pytanie, jak kupiłem takiego p8 usp jak link wyżej, to kulki o śr. 6mm aluminiowe będa tez dobre o wadze 0.2 lub 0.3? ogólnie kupiłem takie platkisowe 0.25 ale zakupiłbym te 0.2g aluminiowe lub 0.3g, pilnie potrzbuje odpowiedzi z góry dzięki.

Metalowe kulki mają sens tylko wtedy gdy mają większą wagę i precyzję wykonania, czyli będą używane do repliki uznawanej za wyborową, z dużą prędkością wylotową, czyt. do snajperki.

Wtedy im większa waga tym stabilniej te kulki lecą na dłuższy dystans.

Tylko po co ci metalowe kulki do pistoletu? Dobrej jakości są droższe, a te tańsze są gównianej jakości i narobią więcej problemów niż będziesz miał z nich pociechy. Także nie wydziwiaj i zostań przy plastikowych kulkach.

Do tego pistoletu najlepiej podejdą 0.25g. 0.2g czy 0.3g oczywiście również będą w porządku, zmianie ulegnie nieco celność i zasięg, oprócz tego wybór jest dowolny.

Edited by Fedajkin

Ale z kulek o wadzę 0.3grama są tylko kulki bodajże metalowe, nie znalazłem plastikowych 0.3g.Głównie na metalowych zależało mi żeby postrzelać do szklanych butelek np. tylko widzę że ciężko je dostać. Jeżeli wiesz gdzie takowe mógłbym nabyć podrzuć linka.