tefka Posted July 20, 2016 Report Share Posted July 20, 2016 Witam. Czy jest to dobry zakup jako boczna replike ? http://www.taniemili...,6716.html#opis Przegladalem forum ale znalazlem informacje o m9 bez tlumika. Wybaczcie brak polskich znakow . Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted July 21, 2016 Report Share Posted July 21, 2016 Właśnie tylko tym tłumikiem różni się od beretty M9 vertec KJW. Jak dla mnie, ok. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 21, 2016 Report Share Posted July 21, 2016 Jak nie będziesz się upierał przy tłumiku to tą beretkę kupisz znacznie taniej w taiwangun. Quote Link to post Share on other sites
tefka Posted July 21, 2016 Author Report Share Posted July 21, 2016 (edited) Jak nie będziesz się upierał przy tłumiku to tą beretkę kupisz znacznie taniej w taiwangun. Wiem. Widziałem ją, jak dobrze pamiętam to kosztuje około 200PLN. Ale właśnie podoba mi się jak wygląda z tłumikem (przynajmniej na zdjęciu) . Mógłbym wprawdzie dokupić osobno lufę i tłumik, ale wyszło by praktycznie na to samo. Edited July 21, 2016 by tefka Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 21, 2016 Report Share Posted July 21, 2016 Potem i tak się okazuje, że pistolet z tłumikiem tylko fajnie wygląda ale jest niepraktyczny. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted July 21, 2016 Report Share Posted July 21, 2016 +1 Jest dłuższy, więc ciężej się nim operuje przy dobywaniu/chowaniu do kabury (z której też wystaje tłumik i zahacza o wszystko). Fajny na pistol party, ale jako boczniak już słabiej :) Quote Link to post Share on other sites
tefka Posted July 21, 2016 Author Report Share Posted July 21, 2016 Jezeli bedzie niewygodne to poprostu dokupie zwykla lufe a ta bedzie jako zapasowa ;) Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted July 21, 2016 Report Share Posted July 21, 2016 Tam wśrodku jest zdaje się lufa standardowej długości, a tłumik jest tylko dokręcany na koniec. Quote Link to post Share on other sites
tefka Posted July 29, 2016 Author Report Share Posted July 29, 2016 Witam ponownie. Dotarła do mnie wczoraj replika. I teraz... Bez tłumika, kulki lecą jak po sznurku, elegancko. Natomiast po założeniu tłumika,wszystkie ściąga na prawo. Na cały magazynek ani razu nie udało mi się trafić do celu. Może to wina tego iż tłumik jest w środku pusty i przez to lufa co jest w tłumiku dostaje za dużych drgań? Jeśli tak, to mógłby mi ktoś doradzić czym i jak wypełnić tłumik? Dzięki bardzo ☺ Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 Kulki nie zawadzają przypadkiem o krawędź otworu wylotowego tłumika ? Quote Link to post Share on other sites
tefka Posted July 29, 2016 Author Report Share Posted July 29, 2016 Kulki nie zawadzają przypadkiem o krawędź otworu wylotowego tłumika ? Może i masz rację. Dlatego po ściągnięciu tłumika mam białe paprochy. Myślałem że to może resztki styropianu, ale każdorazowo po wystrzeleniu kulek się pojawiają. Czyli wychodzi na to że gdzieś zawadzają. Da się to naprawić? Bo dokrecic bardziej się nie da. Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 Trzeba ustawić osiowo tłumik(możliwe że jest krzywo nagwintowany) albo, jeżeli przekrzywienie nie jest duże, poszerzyć otwór wylotowy. W twoim przypadku jest jeszcze gwarancja. Quote Link to post Share on other sites
tefka Posted July 29, 2016 Author Report Share Posted July 29, 2016 Wolałbym nie wysyłać jej na gwarancję, jako że mieszkam w Irlandii Północnej. Chyba że dałoby się wysłać sam tłumik. Napiszę do sprzedawcy, zobaczę co oni powiedzą. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 30, 2016 Report Share Posted July 30, 2016 No to kup inny tłumik. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts