__voodoo Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Witam, tak jak w temacie, gdzie mogę dostać taki front grip w polsce? Pzejrzałem sporo stron, lecz nic poza krajem amerykańskim nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Proszzzz: http://www.sklep.milicon.eu/magpul-m1615p4 http://www.besthunters.pl/category/akcesoria-akcesoria-do-ak?horizontal http://www.sklep.buos.com.pl/24_magpul?p=4 :) Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 mała podpowiedź: ze Stanów i tak nie sprowadzisz (chyba że przez znajomych w USA) bo wszystkie części magpul-a są objęte embargiem (i nie interesuje ich to że to do ASG i w Polsce NIE jest "istotną częścią broni"). Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Ale jakiś sklep z bronią już ci ściągnie. ;) Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Nie bardzo im się chce. Przechodziłem tę "ścieżkę" w czerwcu i mnie olali (akurat chodziło mi o konkretny kolor którego nie ma w ofercie żaden sklep - "nie ma i nie wiemy kiedy będzie"). Aha jeszcze jest: http://www.brownells-deutschland.de/epages/Deutschland.sf/de_DE/?ObjectID=29688&ViewAction=ViewFaceted&FacetValue_CategoryID=29688&CurrencyID=EUR&CurrencyID=EUR&FacetRange_ListPrice=&FacetRange_ListPrice=&FacetValue_PreDefString_de_634465846=AK-47 w sumie może i nawet taniej wyjdzie niż z Polskiego (VAT-u nie zapłacisz bo to "Unia" :)) Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 (edited) Mi części do palnego ściągał milcon i besthunters bez żadnego problemu i to nie tylko kolby/okładziny ale spusty i inne dość istotne elementy BP. Edited August 2, 2016 by zielen Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 (edited) Sprowadzi - magazynki AK magpula idzie ściągnąć bez problemu przez pośrednika, a 12 dolców w porównaniu do 100 PLN za magazynek to różnica :icon_smile: Edited August 2, 2016 by wegorz Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Mi części do palnego ściągał milcon i besthunters bez żadnego problemu i to nie tylko kolby/okładziny ale spusty i inne dość istotne elementy BP. E, no to albo Ty miałeś szczęście, albo ja pecha, bo akurat pisałem do obu i obie firmy nie wykazały zainteresowania :) Sprowadzi - magazynki AK magpula idzie ściągnąć bez problemu przez pośrednika, a 12 dolców w porównaniu do 100 PLN za magazynek to różnica :icon_smile: To zależy gdzie ten "pośrednik" mieszka :) w niektórych stanach nie kupisz maga większego niż 10 rd. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 (edited) E, no to albo Ty miałeś szczęście, albo ja pecha, bo akurat pisałem do obu i obie firmy nie wykazały zainteresowania :) Kwestia tego, że kupuje u nich większość części/pierdół do palnych od kilku lat. Pare klamek też przez nich ściągaliśmy. Może kwestia wartości zamówienia? Z drugiej strony świeżo upieczeni posiadacze pozwolenia też u nich brali części/pukawki na zamówienie i nie pamiętam by mieli problemy. Edited August 2, 2016 by zielen Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Tak, to może być przyczyna: wolumen zamówienia :) Olali mnie bo pytałem o przedmioty wartości "tylko" ok. 400 PLN. Rozumiem, że model biznesu polskiego handlarza bronią zakłada olewanie takich zamówień? :) Quote Link to post Share on other sites
__voodoo Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 Cóż, czyli Jakbym zamawiał to i tak wartość zamówienia wyniesie z 50% ceny mojej repliki, więc chyba sobie odpuszczę narazie. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Niemniej jednak dzięki za omówienie sprawy Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 (edited) Tak, to może być przyczyna: wolumen zamówienia :) Olali mnie bo pytałem o przedmioty wartości "tylko" ok. 400 PLN. Rozumiem, że model biznesu polskiego handlarza bronią zakłada olewanie takich zamówień? :) Jest to jeden z możliwych scenariuszy. Taki kraj. Ja ściągałem też "niezadużymi" wolumenami - Pmagi do AK i kolbe MOE, wartość około 200 za MOE i 5x100 za Pmagi. Innym razem ściągałem 2 sztuki CTR czyli około 600zł ale znowu zdażyło się ściągać 3 pistolety i 2 karabinki na raz choć głównie to te "niewielkie" zamówienia. Drobnica typu żerdzie do Glock'a, spusty, sprężynki też nie było problemu. Edited August 2, 2016 by zielen Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts