lordpakernik Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 Witam Co może być przyczyną, że pistolet na jednym magazynku nie jest w stanie wystrzelać całego magazynku? Ostatni strzał to tak jakby ostatkiem sił wystrzelił tą kulkę i potem cisza. Pistolet ma blow-back. Dziala bez zarzutu. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 Przyczyną jest to, że pistolet zrobiło WE :>. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :D. A tak serio, to zacząłbym od porządnego smarowania. Quote Link to post Share on other sites
lordpakernik Posted August 13, 2016 Author Report Share Posted August 13, 2016 Ale co mam na smarować? Ściągnąłem zamek wyczyściłem i psiukałem olejkiem smarującym. Coś jeszcze? Ja nie wiem, niektórzy mi polecali tą klamkę i mówili, że WE to jeden z lepszych:( Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 Jakim olejem smarującym? Silikonowym?! Jeśli tak to, niestety, robisz to źle. Silikonowego oleju używa się tylko na uszczelki, na pracujące metalowe elementy smar molibdenowy (albo inny trudnostrząsalny smar). Inna sprawa, że to jest replika WE, producent ten ma ogólnie dość kiepską renomę. I choć glockotrony (bo glock to to nie jest) są dość udane, 99 będzie super, jeden gówniany. Gazożerność może wynikać ze słabo spasowania niektórych elementów prosto z fabryki etc. WE ma słabą kontrolę jakości i tyle :(. Quote Link to post Share on other sites
lordpakernik Posted August 30, 2016 Author Report Share Posted August 30, 2016 A mogę takim białym smarem który wytrzymuje wysoką temp? Używany przez mechaników. Jakbym wiedział ze WE jest słabe to bym nie brał a dużo ludzi się zachwycało. Co to znaczy GLOCKOTRONY. Nic dzisiaj ją rozłożę, wyczyszczę i nasmaruję. Olejkiem silikonowym wezmę uszczelkę tylko przy magazynku i zobaczę czy coś jeszcze znajdę. Quote Link to post Share on other sites
lordpakernik Posted September 9, 2016 Author Report Share Posted September 9, 2016 Wyczyściłem i posmarowałem i działa tak jak kolega mówi;) Mam teraz taki problem, że jak wystrzela się magazynek to bardzo rzadko zamek zostaje odsunięty do tyłu. Co może być powodem? Coś źle złożyłem? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 Nie strzelasz aby za szybko? Jak próbujesz na szybko opróżnić magazynek to gaz w nim mocno się schładza i drastycznie spada jego ciśnienie. Wtedy może nie mieć siły odrucić zamka odpowiednio daleko. Załadyj magazynek 1 kulką i strzel. Jeśli wtedy nie zatrzyma się z tyłu. Maechanizm blokowania zamka jest banalny. Łatwo wyczaisz jak powinien działać. Quote Link to post Share on other sites
lordpakernik Posted September 11, 2016 Author Report Share Posted September 11, 2016 Ogarnąłem dzięki Marek:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts